Villasukkia Romaniaan

  • Ajankohtaista
Artikkelin kuva

Villasukkia Romaniaan

Kaipaavatko kätesi tekemistä? Löytyykö kaapistasi villalankoja? Haluaisitko osallistua konkreettisesti lähetystyöhön? Nyt sinulla on mahdollisuus siihen!

Seurakunnastamme on tehty jo vuosia lyhyitä lähetysmatkoja eli aktioita Romaniaan muun muassa Caransebeșin, Machiovan ja Tinkovan kyliin. Matkoilla pyritään kohtaamaan ja auttamaan erityisesti kylien ulkopuolella asuvia romaniperheitä. Matkat suunnitellaan ja toteutetaan aina yhteistyössä paikallisten seurakuntien kanssa.

Aktiomatkan tavoitteena on rohkaista paikallisia seurakuntia ja uskovia sekä kertoa Jeesuksesta. Romaniassa parhaaksi menetelmäksi tähän on havaittu kotilähetystyö. Aktiotiimin saavuttua kylään heitä pyydetään käymään lähes jokaisessa kodissa ja rukoilemaan uskoontulon, terveyden ja monien muiden asioiden puolesta. Monet romaniperheet ovat köyhiä ja he tarvitsevat monenlaista apua. Vierailuilla onkin usein mukana ruokakasseja, kenkiä ja vaatteita.

Perheiden kodit ovat vaatimattomia ja niissä on usein kylmä betonilattia. Pienet lapset juoksentelevat ympäriinsä ilman sukkia ja kenkiä. Tästä syystä päätimme aloittaa villasukkakeräyksen.

Villasukat ovat todella tarpeellinen ja ikimuistoinen tuliainen perheille. Onko mitään ihanampaa kuin saada tuliaisiksi lämpöiset käsintehdyt villasukat – etenkin kun ne muistuttavat, että Suomessa on ihmisiä, jotka välittävät heistä ja rukoilevat heidän puolestaan?

Tarvitsemme siis kaikenkokoisia (käyttämättömiä!) villasukkia, jotta voimme jakaa niitä kaikille vastasyntyneistä aikuisiin. Voit tuoda neulomasi villasukat kirkkomme aulan infoon. Ensimmäinen erä sukkia viedään Romaniaan syyskuussa, mutta villasukkia otetaan vastaan infopisteellä koko syksyn ajan.

Kiitos, että autat ja kudot villasukkia rukoillen!

Lisätiedot: Karoliina Jylhä, 040 732 6079, etunimi.sukunimi@jklhelluntaisrk.fi