Pariskunnat

Avioliiton perustana on Raamatusta nouseva, kristillinen arvopohja ja maailmankuva. “Ja Jumala loi ihmisen kuvakseen, Jumalan kuvaksi hän hänet loi, mieheksi ja naiseksi hän loi heidät” (1 Moos. 1:27). “Ei ole hyvä ihmisen olla yksinään. Minä teen hänelle kumppanin, joka sopii hänen avukseen” (1 Moos. 2:18). 

Parisuhdetta on hyvä päivittää ja hoitaa säännöllisin väliajoin. Näin puolisoiden välillä säilyy toimiva yhteys sekä rakkaudellinen ja läheinen tunnesuhde. Seurakuntamme tekee yhteistyötä kristillisen avioliittotyön keskeisimmän toimijan Parempi avioliitto ry:n (ParAvin) kanssa.

Kutsumme pariskuntia mukaan toimintaamme:

Matkalla avioliittoon

Oletteko kihloissa ja haaveissa mennä naimisiin? IK-opistolla järjestetään säännöllisesti viikonlopputapahtuma avioliittoon aikoville. Lisätiedot IK-opiston sivuilta.

Meille kahdelle -illat

Pariskunnille suunnatuissa illoissa puolisot saavat keskittyä niin toisiinsa kuin opetukseen parisuhteesta. Illoissa on mahdollisuus keskustella käsitellyistä teemoista kahvikupposen ääressä joko kaksin oman puolison kanssa tai yhdessä toisten pariskuntien kanssa.

Iltoihin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen. Jos lastenhoidolle on tarvetta ja hoitoa on vaikea saada järjestettyä itse, sitä on hyvä tiedustella hyvissä ajoin etukäteen pastori Heidi Laamaselta (yhteystiedot).

Kokoonnumme kirkolla keväällä 2024 torstaisin klo 18 noin kerran kuussa: 18.1., 15.2., 14.3. ja 16.5.

Pysyn tässä -avioparitapahtuma

Järjestämme noin kerran kaudessa lauantaina hieman pidemmän avioparitapahtuman, jossa on aikaa syventyä teemoihin niin asiantuntijavieraiden luentojen ja pienryhmäkeskustelujen kautta. Näihin tapahtumiin ilmoittaudutaan ennakkoon. Tapahtumiin on pieni osallistumismaksu, joka sisältää ohjelmasisällön lisäksi ruokailun ja kahvin.

Seuraava Pysyn tässä -tapahtuma järjestetään lauantaina 20.4., katso lisätiedot ja ilmoittaudu tästä.

Paristo-pienryhmät

Jos haluat liittyä avioliittoteemaiseen pienryhmään tai alkaa vetämään sellaista, ota yhteyttä pastori Heidiin (yhteystiedot). 

Tukea vaikeassa tilanteessa

Tarvitsetteko tukea parisuhdekriisissä tai haastavassa tilanteessa? ParAvin parisuhdepuhelin tarjoaa apua nopeasti ja tukipari on mahdollista saada noin viikossa. Yhteystiedot ja tarkemmat ohjeet löytyvät Parempi avioliitto ry:n sivuilta.

ParAvin ympäri vuoden järjestettävistä tapahtumista löydät tietoa täältä.