Uutta kotia kohti: Tiedote 3/2019

  • Ajankohtaista

Uutta kotia kohti: Tiedote 3/2019

Rakennustyöt työmaalla ovat edenneet aikataulussa ja näillä näkymin rakennus valmistuu aikataulussa elokuun 2019 loppuun mennessä. Betonilattioiden hionnat on pääosin tehty. Pääsalin ja ruokasalin lattioissa suoritetaan vielä uusi kevyt hionta ja pintakäsittely toukokuussa. Tällä pyritään tasaamaan lattioiden pinnan sävyeroja.

Tarjouskilpailun ja neuvottelujen perusteella av-urakoitsijaksi valittiin Audico Systems Oy. Av-suunnittelija ja Inmeco valmistelivat urakkasopimuksen allekirjoitettavaksi viikolla 13. Av-urakka ei sisältynyt rakennuskustannuksiin, vaan se rahoitetaan erillisellä leasing-rahoituksella, ellei varoja saada kerättyä muuten ennen laitteiden heinäkuussa toteutuvaa toimitusta. Leasing-rahoituksessa maksuaika on viisi vuotta.

Toisen kerroksen toimisto- ja kerhohuonetilojen lattiamateriaaliksi oli suunniteltu Hydrocork-pinnoitetta. Rakennustoimikunta päätti vaihtaa materiaalin Pergon vinyyliksi. Se on tähän tarkoitukseen kestävämpi ja edullisempi. Väliovien toimittajaksi valittiin Korsu Ovet Oy, mutta toimitusongelmien vuoksi ovet kuitenkin tulevat Jeld-Wen Suomi Oy:ltä. Pääsalin ja ruokasalin välistä oviaukkoa päätettiin suurentaa ja laittaa siihen aiemmin suunnitellun yhden oven sijasta pariovet.

Hankkeemme sai valtakunnallisen keräysluvan helluntaiseurakuntien syyspäivillä Helsingissä lokakuussa. Keräykseen liittyvä kirje lähetettiin seurakuntiin tammikuussa ja vastauksia tuesta pyydettiin helmikuun loppuun mennessä. Useat seurakunnat ovat jo ilmoittaneet tuestaan hankkeelle. Osa tukee hanketta suoralla rahalahjoituksella, osa seurakunnista haluaa lahjoittaa heidän seurakuntiin tehtävän vierailun aikana kerättävän kolehdin kautta. Vierailuja seurakuntiin tekevät seurakuntamme pastorit ja suuri joukko eläkkeellä olevia pastoreita. Vierailijoita varten valmistellaan esittelymateriaali hankkeesta.

Rakennustoimikunta kävi 7.3. pitämässään kokouksessa läpi lisätöistä tulleita lisäkustannuksia ja toisaalta muutoksista tulleita hyvityksiä. Tuossa vaiheessa lisäkustannuksia oli kertynyt noin 26 000 euroa, mutta kaikista muutostöiden hyvityksistä ei vielä tuolloin ollut sovittu.

Rakennustoimikunta suunnitteli myös seurakuntalaisille tutustumisiltaa rakennustyömaalle. Kesäkuussa ennen lomakautta järjestettävän illan yksityiskohdista informoidaan myöhemmin.

 

Lisätietoja:
Anssi Maaranen
etunimi.sukunimi@jklhelluntaisrk.fi
050 353 8312

Vesa Moisio
etunimi.sukunimi@jklhelluntaisrk.fi
050 349 5561

Jari Nojonen
etunimi.sukunimi@jklhelluntaisrk.fi
050 527 4063