Harjannostajaisissa innostunut ja odottava tunnelma

  • Ajankohtaista

Harjannostajaisissa innostunut ja odottava tunnelma

Jyväskylän toimintakeskus valmistumassa

Seurakuntalaiset pääsivät tutustumaan uuteen kirkkoonsa.

Jyväskylän helluntaiseurakunnassa vietettiin 22. helmikuuta uuden toimintakeskuksen harjannostajaisia iloisella mielellä. Päivällä järjestettiin harjannostajaistilaisuus rakentajille ja yhteistyökumppaneille. Illalla myös seurakuntalaiset pääsivät ensimmäistä kertaa tutkailemaan, miltä tuleva koti sisältäpäin näyttää.

– Olen ihan liikuttunut kaikesta näkemästäni. Myös pääsalin suuri korkeus yllätti minut, ensimmäisten joukossa paikalle saapunut Reino Nojonen sanoi.

Koko ikänsä seurakunnan keskellä eläneelle miehelle toimintakeskuksen harjannostajaiset toivat sukupolvien yli kantavia muistoja. Reino Nojonen itse syntyi vanhan Siiontemppelin kiinteistössä vuonna 1940 ja oli rakentamassa nykyistä rukoushuonetta 1970-luvun alussa. Ja nyt hänen poikansa Jari Nojonen toimi avainpaikalla yhdistyksen hallituksen puheenjohtajana, kun päätös Jyväskylän helluntaiseurakunnan uuden toimintakeskuksen rakentamisesta tehtiin.

Harjannostajaistilaisuus keräsi runsaasti kiinnostunutta väkeä. Sitä juhlittiin laskiaispullakahveilla, kiitoslauluilla ja pastoreiden lyhyillä puheenvuoroilla, joissa visioitiin uuden tilan tuomia toimintamahdollisuuksia.

Syksyllä uusiin tiloihin

Hankkeen projektipäällikkö Anssi Maaranen kertoi rakennustöiden pysyneen hyvin aikataulussa.

– Meitä on auttanut paljon se, että pääsimme aloittamaan rakennustyöt heti viime kesän alussa ja osasimme ennakoida tavaratoimituksia tilaamalla hyvissä ajoin elementit, Maaranen kertoo.

– Toimintakeskus valmistuu ensi kesän lopulla, ja se on tarkoitus ottaa käyttöön lokakuussa.

Uusi helluntaikirkko on esteettömyyskriteerit täyttävä rakennus, joka koostuu 600 hengen pääsalista, 200 hengen monitoimisalista, 250 hengen ruokasalista, avarista aulatiloista sekä toimisto- ja pienryhmätiloista. Salissa on nouseva katsomo. Kerrospinta-alaa uudessa rakennuksessa on yhteensä 2 210 neliömetriä.

Seurakunnanjohtaja Jyrki Palmi odottaa innoissaan monikäyttöisen toimintakeskuksen valmistumista.

– Voimme järjestää uusissa tiloissa tarvittaessa jopa 5–6 tilaisuutta yhtä aikaa. Kaikissa tiloissa on nykyaikainen äänentoisto ja oma näyttö. Kadulle päin avoimesta aulasta ja ulkoterassista tulee varmasti suosittu oleskelupaikka esimerkiksi nuorille, Palmi ennakoi.

Hänen mukaansa varsinkin lapset, nuoret ja opiskelijat tulevat hyötymään paljon uusista tiloista.

Yli seitsemän miljoonan hanke

Rakennushankkeen kustannusarvio on 7,15 miljoonaa euroa. Sen lisäksi nykyaikaiset av-laitteet vaativat vielä 380 000 euron investoinnin. Oman rahoituksen ja nykyisen temppelin myyntitulojen lisäksi lainarahaa tarvitaan 3,5 miljoonaa.

Helluntaiseurakunnan toimintakeskus on erinomaisella paikalla kaupungin keskustassa ja yliopiston lähellä. Sen viereen on tulossa kansainvälisen tason liikunnan, hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen urbaani keskus, jota suunnitellaan parhaillaan Hippos2020-hankkeessa. Läheinen sijainti tarjoaa hyviä mahdollisuuksia yhteistyölle ja tilojen vuokraamiselle.

Jyväskylän helluntaiseurakunnalla on valtakunnallinen keräyslupa rakennushankkeeseen, ja sitä koskeva kirje on lähetetty kaikille maamme helluntaiseurakunnille.

– On tärkeää, että seurakunnat myös vastaavat siihen, Jyrki Palmi muistuttaa.

Seurakunnanjohtaja Jyrki Palmi (vas.) ja projektipäällikkö Anssi Maaranen iloitsivat harjannostajaisissa rakennushankkeen suotuisasta etenemisestä.
Uusi toimintakeskus nousee Jyväskylän kaupunkirakentamisen tärkeimmän kehittämiskohteen kulmaukseen.

Tämä uutinen on julkaistu alun perin RV-lehdessä 7.3.2019. 

Teksti: Leevi Launonen
Kuvat: Pentti Heinonen