Uutta kotia kohti: Tiedote 10/2017

  • Ajankohtaista
Artikkelin kuva

Uutta kotia kohti: Tiedote 10/2017

UKK-hanke on edennyt hankesuunnitteluvaiheesta varsinaiseen suunnitteluvaiheeseen 17.9.2017 yhdistyksen ylimääräisessä kokouksessa tehtyjen lainapäätöksen ja lainan kiinnityspäätöksen jälkeen.

Rakennustoimikunta kokoontui heti seuraavana päivänä. Rakennustoimikuntaan kuuluvat Anssi Maaranen (puheenjohtaja), Timo Kivinen, Tapio Kainu, Vesa Moisio ja Jari Nojonen. Toimikunnan kokouksissa on mukana asiantuntijana rakennusarkkitehti Marko Kulju. Toimikuntaa täydennetään tarvittaessa. Rakennustoimikunta valvoo rakennuttajan etua projektin aikana. Se kokoontuu kuukausittain ja kokousten pöytäkirjat liitetään vanhimmiston ja hallituksen kokousten esityslistoihin.

Hallitus valitsi kokouksessaan 27.9.2017 rakennuskonsulttiyhtiö Inmeco Oy:n johtamaan projektiamme. Valinta tapahtui kevättalvella pidetyn tarjouskilpailun pohjalta. Inmecolla on vankka kokemus julkisten rakennusprojektien vetämisestä Jyväskylässä, tällä hetkellä sillä on vastuullaan muun muassa konservatorion uudisrakennusprojekti. Inmecon johdolla pidettiin uuden toimintakeskuksemme suunnittelun aloituskokous 5.10.2017.

Rakennusarkkitehti Marko Kuljun johdolla on järjestetty eri työmuotojen kanssa käyttäjäryhmien kuulemistilaisuudet. Näihin suunnittelupalavereihin on osallistunut kymmeniä seurakuntalaisia. Kiitos kaikille aktiivisuudesta!

Jyväskylän kaupunki on viranhaltijapäätöksellä 3.10.2017 varannut tontin yhdistyksellemme uuden kirkon rakentamista varten Voiomaan koulukorttelista. Kaupungin kanssa aloitettiin neuvottelut tästä tonttikaupasta ja nykyisen temppelin myynnistä 5.10.2017. Asiat on käytännössä sovittu jo aiemmissa neuvotteluissa, mutta nyt hiotaan kauppasopimusten yksityiskohtia. Seuraava neuvottelu on rakennustoimikunnan, vanhimmiston ja hallituksen lokakuun kokousten jälkeen 26.10.2017. Kauppakirjat on tarkoitus allekirjoittaa marraskuussa.

Rakennuslupahakemus jätetään tammikuussa 2018. Tarjouskilpailu pääurakoitsijasta on tarkoitus järjestää huhtikuussa. Maasiirtotyöt tontilla alkanevat ensi vuoden heinäkuussa ja varsinainen rakentaminen elokuussa.

Tehty lainapäätös edellytti seurakunnan pankin vaihtoa. Seurakuntalaisia informoidaan asiasta kirjeellä lähiviikkojen aikana.

Lisätietoja:

Anssi Maaranen
etunimi.sukunimi@jklhelluntaisrk.fi
050 353 8312

Vesa Moisio
etunimi.sukunimi@jklhelluntaisrk.fi
050 349 5561

Jari Nojonen
etunimi.sukunimi@jklhelluntaisrk.fi
050 527 4063