TIEDOTE: Seurakunta jatkaa toimintaa verkossa

  • Ajankohtaista
Artikkelin kuva

TIEDOTE: Seurakunta jatkaa toimintaa verkossa

Huomioiden viranomaisten uusimmat linjaukset olemme jatkaneet aiemmissa tiedoitteissamme (tiedote 12.3.2020 ja tiedote 16.3.2020) tehtyjä toiminnan rajauksia toukokuun loppuun asti. Helluntaikirkko / Tapahtumakeskus Helmi on toistaiseksi suljettuna ja sisäänpääsyyn yksittäistä asianhoitoakin varten tarvitaan erillinen lupa seurakunnan työntekijöiltä.

Iloitsemme, että lyhyessä ajassa seurakunta on löytänyt monia uusia tapoja elääkseen todeksi seurakuntaelämää yhdessä. Kannustamme edelleen seurakuntalaisia olemaan aktiivisia yhteydenpidossa toisiinsa, viranomaisten antamia ohjeita noudattaen.

Useat pienryhmät ovat jo kokoontuneet hyödyntäen erilaisia video-/konferenssipuhelusovelluksia kuten WhatsApp, Skype ja Google Hangouts. Jopa jumalanpalveluksiin valmistautuvien musiikkiryhmien harjoituksia on järjestetty etäyhteyksin. Seurakunnan erilaiset työryhmät sekä vanhimmisto ja jaostot ovat kokoontuneet Teams-ympäristössä.

Tuotantotiimimme on tehnyt ahkerasti töitä sekä sisällön- että av-tuotannon kehittämisessä, jotta olemme voineet siirtää seurakunnan toiminnan verkkoon. Toimintamme järjestetään viranomaisten ohjeiden mukaisesti ja varaudumme sopeuttamaan toimintaa edelleen tilanteiden mahdollisesti muuttuessa.

Olemme hyödyntäneet eri kanavia aktiivisesti mahdollistaaksemme seurakuntalaisten laajan osallistumisen. Tiistaisin lähetämme Facebookin kautta suorana sekä klo 17.30 avoimen raamattukoulun että klo 19 rukousillan, jossa on myös mahdollisuus jättää rukousaiheita.

Varkit kokoontuvat perjantaisin klo 19 Instagramissa. Sunnuntai-iltapäivisin klo 15 Facebookissa lähetämme suorana kansainvälisen kaksikielisen jumalanpalveluksen, International Servicen. Maanantaina klo 8 ja torstaina klo 12 on mahdollisuus osallistua yhteiseen rukoushetkeen Zoomissa.

Sekä sunnuntain jumalanpalvelusta klo 11 että Tukikohtaa keskiviikkona klo 19 voi seurata YouTube-kanavamme lisäksi suorana nykyään myös Facebookin ja UskoTV:n kautta. Yhteisöllisyyttä vahvistavat myös jumalanpalvelusten aikana käytössä olevat chat sekä rukouspalvelupuhelin. Tärkea lisäys uuteen viikko-ohjelmaan ovat lapsille suunnatut minipyhikset, jotka julkaistaan sunnuntaisin klo 10.15/10.30 YouTubessa.

Tarkemmat tiedot tilaisuuksista ja linkit oikeisiin verkkopalveluihin ja -kokouksiin löytyvät kalenteristamme (linkki kalenteriin).

Mutta hädässään he huusivat Herraa, ja hän pelasti heidät ahdingosta.

Psalmi 107:6

Rukoillaan yhdessä edelleen kansamme puolesta sekä erityisesti kaikkien riskiryhmäläisten, etulinjassa työskentelevien terveydenhuollon työntekijöiden ja vaikeita päätöksiä tekevien viranomaisten puolesta. Kannetaan rukouksin myös toinen toistamme. Voimme näinäkin päivinä luottaa, että Hän pitää maailmamme kädessään, on kaikki Luojan kädessä.

Kun minulla on paljon huolia sisimmässäni, sinun lohdutuksesi ilahduttaa sieluani.

Psalmi 94:19

31.3.2020

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Johtava pastori Esa Hyvönen, 045 275 7424, etunimi.sukunimi[a]jklhelluntaisrk.fi
Vanhimmiston puheenjohtaja Ari Kuisma, 040 575 7117, etunimi.sukunimi[a]jklhelluntaisrk.fi

Linkit

Seurakunnan YouTube-kanava
Seurakunta Facebookissa
Varkit Instagramissa
Tukikohta Facebookissa