Ruoka-apukassien jakelu alkaa 5.1.

  • Ajankohtaista

Ruoka-apukassien jakelu alkaa 5.1.

Jyväskylän helluntaiseurakunta aloittaa yhteistyön Ruoka-apu Lyydian satelliittipisteenä uuden vuoden alkaessa. Ensimmäinen ruokakassien jako tapahtuu helluntaikirkolla perjantaina 5.1.2024.

Vaihtelevat ruokalahjoitukset pakataan kasseihin Ruoka-apu Lyydian hävikkiruokaterminaalissa Seppälässä. Osa avusta jaetaan suoraan sieltä avuntarvitsijoille, osa kuljetetaan yhteistyökumppaneiden satelliittipisteillä jaettavaksi.

Ruoka-apukassin hakija tarvitsee ruokasetelin, jonka saa luterilaisen kirkon diakoneilta vakaumuksesta riippumatta (katso tästä tarkemmat tiedot). Hakijan tulee olla vähävarainen, jolloin hän on oikeutettu saamaan maksutonta ja vastikkeetonta ruoka-apua. Ruoka-apua saa setelillä joka viikko. 

Järjestämme viikottaisen kassien jaon vapaaehtoisen diakoniatyön voimin. Tarkoituksena on koota 4-5 viiden henkilön tiimiä, jotka vuorollaan hoitavat ruokakassien vastaanoton, ruoka-avun hakijoiden vastaanoton, ruokasetelien kirjanpidon sekä ruokakassien jaon.

Kysy lisää tietoa tai ilmoittaudu suoraan vapaaehtoiseksi diakoni Sakari Pihlajalle 0400 85 8860 tai seurakunnan vanhimmiston jäsen Allan Lindbergille 040 740 0887.

Aineellisen avun maksukortti

Jyväskylän helluntaiseurakunta on mukana EU:n aineellisen avun maksukorttijaossa. Erityisesti työttömille ja vähävaraisille sekä heidän perheilleen tarkoitettu kortti on 40 euron arvoinen. Kortilla voi ostaa itse valittuja peruselintarvikkeita ja -elintuotteita ja tehdä ostot silloin, kun itselle sopii.

Seurakuntamme saa kortteja jaettavaksi hyvin rajallisen määrän. Kortti toimiikin vain akuutin taloudellisen tilanteen osaratkaisuna. Avunsaaja kohdataan aina henkilökohtaisesti, jotta hän tulee kuulluksi ja nähdyksi. Samalla häntä pyritään ohjaamaan erilaisiin liitännäistoimiin joko seurakunnan tai muiden toimijoiden kautta. Tarvittaessa neuvomme myös yhteydenottoväylän julkisiin palveluihin. Henkilökohtaisten keskustelujen kautta aineellinen apu voi myös lisätä yhteisöllisyyttä ja mielen hyvinvointia sekä vahvistaa elämänhallintataitoja.