Auta Irakin pakolaisia!

  • Ajankohtaista

Auta Irakin pakolaisia!

AutaIrakinpakolaisia

Sadattuhannet ovat paenneet ISIS-joukkojen silmitöntä väkivaltaa Kurdistanin suojiin. Fida toimittaa hätäapua pakolaisperheille. Auta lahjoittamalla!

Islamilaisen valtion (IS,ISIS) terrorisoimilta alueilta Irakissa on paennut jo arviolta 1,3 miljoonaa ihmistä. Pakolaisia on saapunut Irakin kurdialueille jo puoli miljoonaa.

Fida on vastannut Kurdistanissa toimivan paikallisen seurakuntakumppaninsa avustuspyyntöön. Kartoitamme parhaillaan mahdollisuuksia avustaa Kurdistanin pääkaupunkiin Erbiliin majoittuneita pakolaisia. Pakolaiset majoittuvat Fidan kumppaniseurakunnan lattialla – he tarvitsevat ruokaa, suojaa ja päivittäistavaroita.

– Kumppaniseurakuntamme on tehnyt avustustyötä heinäkuusta lähtien, mutta nyt heillä alkavat resurssit loppua, kertoo Fidan lähi-idän aluepäällikkö. Asuinlähiössä, jossa seurakunta sijaitsee, nukkuu tuhansia ihmisiä edelleen taivasalla. Kirkot ja moskeijat täyttyvät suojaa hakevista perheistä.

Päivitys 4.9.2014:

Fidan työntekijät vierailivat alueella viime viikolla. Keskiviikkona maasta palannut Juha Lehto antoi tuoreen tilannekatsauksen MTV3:n Huomenta Suomi -ohjelmassa torstaina 4.9. Haastattelu on nähtävissä täällä.
ISIS:iä paenneet perheet ovat vailla kotia, ruokaa ja tulevaisuutta. Moni perhe joutui pakenemaan niin nopeasti, että taakse jäivät kodin ja omaisuuden lisäksi myös esimerkiksi henkilöpaperit. Nämä perheet ovat täysin ulkopuolisen avun varassa vielä pitkään.

Fida ja kumppaniseurakunta jakavat pakolaisperheille ruokaa, vettä, vaatteita ja patjoja. Seurakunnan tiloissa asustaa parisensataa ihmistä, lisätiloja ollaan hankkimassa. Joukossa on vastasyntyneitä ja sairaita, jotka tarvitsevat terveyspalveluja ja lääkkeitä. Noin 3000 lasta tarvitsee väliaikaisen koulun. Avuntarve on suuri ja jatkuu pitkään.

Sinä voit auttaa heitä lahjoittamalla!

Avun perillemenoa valvovat Fidan suomalaiset työntekijät.

Lahjoita verkossa 

Tee tilisiirto:

Fida International ry
IBAN-tilinumero: FI4122871800005256
BIC/SWIFT: NDEAFIHH

Viite: 512572

Kiitos lahjastasi!

 

Teksti lainattu Fida Internationalin sivuilta.