TIEDOTE: Turvallisuus tilaisuuksissamme korona-aikana

  • Ajankohtaista

TIEDOTE: Turvallisuus tilaisuuksissamme korona-aikana

Kaupungissamme laajat altistumisketjut aiheuttanut koronaryväs on herättänyt jonkin verran kysymyksiä ja keskustelua hengellisen toiminnan jatkamisesta korona-aikana. Niin pitkään, kun yhteiskunnassa toimitaan korostaen yksilön ja yhteisön vastuuta tartuntamahdollisuuksien riskien minimoinnissa, jokaisen toimijan tehtäväksi jää noudattaa yleisesti laadittuja turvallisuusohjeita.

Tänä epävarmuutta, huolta ja pelkojakin herättävänä aikana kirkkojen rooli on hyvin tärkeä. Kriisiaikoina ihmiset etsivät kirkkojen tarjoamia henkisiä ja hengellisiä arvoja vakauttamaan turvallisuuttaan muiden elämänsä tukirakenteiden heiluessa. On arvioitu, että pandemian seuraukset heikentävät laaja-alaisesti ihmisten hyvinvoinnin perusteita. Hengellisyys tarjoaa voimavaroja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

Tapahtumakeskus Helmissä eli Jyväskylän helluntaikirkossa voi kokoontua nykyisten turvaohjeiden mukaisesti, turvavälit säilyttäen, yhtäaikaisesti jopa 300 henkilöä eri tiloihin jaettuna. Laskemme saapujien määrän ovella ja seuramme turvaetäisyyksien toteutumista niin siirtymissä kuin saleissa. Suurimpiin tilaisuuksimme, sunnuntain jumalanpalveluksiin, on viime viikkoina osallistunut kirkolla 100-150 henkilöä. Livelähetysten kautta nissä on ollut samaan aikaan mukana 350-500 henkilöä.

Noudatamme tiloissamme Jyväskylän kaupungin laajaa maskisuositusta ja ohjaamme kävijöitä huolelliseen käsihygieniaan. Kun tilaisuuksiin osallistuminen kirkolla alkusyksystä jälleen avattiin, rajoitimme aerosolitartuntariskin pienentämiseksi jumalanpalvelusten ja muiden julkisten kokoontumisten kestoa. Samasta syystä emme myöskään laula yhteislauluja. Turvallisuussyistä tilaisuuksien yhteydessä järjestetyt kahvit ja lounaat ovat toistaiseksi tauolla. Lisäksi tilojen siivousta on tehostettu.

Pidämme toistaiseksi kirkon ovet avoinna, koska haluamme tarjota kaupunkilaisille mahdollisuuden kokea yhteyttä ja kohdata ihmisiä, vaikkakin turvavälien ja maskien takaa. On tärkeää, että jokainen kirkolle saapuva pitää huolta itsestään ja toisista osallistujista toimimalla turvaohjeiden mukaisesti. Normaalien koronakäytänteiden mukaisesti kirkolle ei saa saapua edes vähäoireisena, vaan pyydämme kaikkia jäämään kotiin pientenkin koronaan mahdollisesti liitettävissä olevien oireiden vuoksi.

Suosittelemme lämpimästi myös osallistumista jumalanpalveluksiimme sunnuntaisin klo 11 ja keskiviikkoisin klo 19 livelähetyksien kautta YouTube-kanavallamme, ja sunnuntaina klo 15 Facebook-sivullamme).

Tiedotuslinjamme mahdollisten altistusten suhteen on avoin. Mikäli viranomaiset tiedottavat meille toiminnassamme tapahtuneesta altistumisesta, julkaisemme tiedon ja rajoitamme toimintaamme heidän ohjeidensa mukaisesti.