TIEDOTE: Suljemme Helluntaikirkon 13.4.2020 saakka

  • Ajankohtaista
Artikkelin kuva

TIEDOTE: Suljemme Helluntaikirkon 13.4.2020 saakka

Jyväskylän helluntaiseurakunta rajaa toimintaansa Suomen hallituksen koronavirustilanteen hoitamiseksi linjaamien lisätoimenpiteiden mukaisesti 13.4.2020 saakka (linkki Valtioneuvoston tiedotteeseen). Tämä tiedote täydentää 12.3.2020 julkaisemaamme tiedotetta. (Lue aiempi tiedote täältä.)

Jyväskylän Helluntaikirkko (Tapahtumakeskus Helmi) sekä Palokan Toivonkulma on suljettu 13.4.2020 saakka. Helluntaikirkossa ja Toivonkulmassa saavat oleilla vain seurakunnan palkatut työntekijät sekä vanhimmiston ja jaostojen puheenjohtajat. Välttämättömien toimintojen ylläpitämisen kannalta tarvittavat henkilöt voivat vierailla tiloissa palkattujen työntekijöiden erikseen antamalla luvalla. Kaikissa tilanteissa on lisäksi varmistettava, että paikalla on korkeintaan kymmenen henkilöä.

Sunnuntain jumalanpalvelus klo 11 ja keskiviikon jumalanpalvelus, Tukikohta, klo 19 lähetetään toukokuun loppuun asti ainoastaan suorana lähetyksenä seurakunnan YouTube-kanavalla. Kaikki muu toimintamme (mukaan lukien lapsi- ja nuorisotyö sekä seniorityö) perutaan 13.4.2020 saakka.

Seurakunnallisia toimituksia (kaste, seurakuntaan siunaaminen jne.) toteutetaan edelleen pienimuotoisesti. Ota näissä asioissa yhteyttä seurakuntamme pastoreihin.

Selvitämme mahdollisuuksia järjestää yhteisiä rukoustilaisuuksia verkon välityksellä. Tiedotamme linjausten muutoksista ja mahdollisista uusista internet-pohjaisista ratkaisuista verkkosivujemme ja sosiaalisen median kautta, sekä kaikille seurakuntalaisille lähetettävällä uutiskirjeellä.

Seurakuntamme työntekijät siirtyvät pääosin etätyöskentelyyn, mutta heihin voi edelleen olla yhteydessä puhelimitse (linkki yhteystietoihin). Seurakunnan eri työmuotojen tiimejä ja pienryhmiä kehotetaan perumaan tai siirtämään kaikki ryhmätapaamiset, ja järjestämään välttämättömät palaverit ensisijaisesti etäyhteyksiä hyödyntäen.

Rukoillaan yhdessä koko kansamme ja erityisesti sen riskiryhmien ja hoitohenkilöstön puolesta. Kannetaan myös toisiamme rukouksin — seurakunta ei ole kiinni, vaikka kirkon ovet onkin nyt toistaiseksi suljettu. Tuetaan toisiamme ja luotetaan, että meidän turvamme on ikiaikojen Jumala ja meitä kannattavat ikuiset käsivarret.

Älä pelkää, sillä minä olen kanssasi. Älä pälyile ympärillesi, sillä minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä.

Jesaja 41:10

16.3.2020

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Johtava pastori Esa Hyvönen, 045 275 7424, etunimi.sukunimi[a]jklhelluntaisrk.fi
Vanhimmiston puheenjohtaja Ari Kuisma, 040 575 7117, etunimi.sukunimi[a]jklhelluntaisrk.fi