TIEDOTE: Avaamme pienryhmätoimintaa pienin askelin

 • Ajankohtaista
Artikkelin kuva

TIEDOTE: Avaamme pienryhmätoimintaa pienin askelin

Etenemme koronarajoitusten purkamisessa hyvin pienin ja harkituin askelin Valtioneuvoston suositukset huomioiden. Riskiryhmäläisiä kehotamme edelleen noudattamaan viranomaisten ohjeita karanteeninomaisten olojen jatkamisesta.

Avaamme seurakunnan toimitilat avaimenhaltijoille 1.6. alkaen

Tilojen avaaminen avaimenhaltijoille mahdollistaa pienryhmätoiminnan, kun alla kuvatut ohjeet ja rajoitteet huomioidaan. Avaimenhaltija katsotaan koollekutsujaksi, joka on vastuussa kokoontumisen epidemiaturvallisuuden valvonnasta.

 • Yksittäiseen tilaisuuteen saa osallistua korkeintaan 50 henkilöä. Koollekutsuja huolehtii, että henkilömäärä ei ylity.
 • Kirkolle ei saa saapua sairaana, ei edes vähäoireisena. Jos kuitenkin yskit tai aivastat, huolehdi yskimishygieniasta asianmukaisesti.
 • Huolehdi käsihygieniasta pesemällä kädet huolellisesti saippualla heti kirkolle tultuasi ja ennen kirkolta lähtöäsi, sekä tarpeen mukaan kirkolla oleillessasi.
 • Pidä vähintään 1-2 metrin turvaväli toisiin osallistujiin joka tilanteessa.
 • Ryhmäkokoontumisiin ja oleskeluun kirkolla tulee varata tarvittavat tilat ennakkoon seurakunnan toimiston kautta. Huomioi varausta tehdessäsi normaalia suurempi tilantarve etäisyysvaatimusten vuoksi. Satunnainen lyhyt käynti (esim. tarvikkeiden nouto) on luvallista ilman tilavarausta.
 • Desinfioi poistuessanne käyttämistänne tiloista kaikki kosketuspinnat (ovenkahvat, tasot, mikrofonit, istuinten reunat jne.). Tiloihin on varattu desinfiointiainetta ja kuituliinoja.
 • Pidä väliovet auki kokoontumisen alkuun asti, ja jätä ne auki seuraavia varten. Muista desinfioida kahvat oven molemmin puolin.
 • HUOM! Pääsali Alfred on suljettuna kaikelta muulta kuin jumalanpalvelustuotannolta ainakin elokuun puoliväliin saakka. Jumalanpalvelustuotantoon liittyvät pääsalin tilavaraukset hoidetaan tuotantotiimin kautta.
 • Kannustamme edelleen jatkamaan etäyhteyksien ylläpitoa ja yhteydenpitoa sähköisin välinein, jotta turvallinen osallistuminen on mahdollista myös riskiryhmäläisille ja heidän läheisilleen.
 • Huolehdi vastuunkantajien terveysturvallisuudesta ja mahdollista myös heille osallistuminen ja tehtävien hoito etäyhteyksien kautta.

Seuraamme tilannetta aktiivisesti

Avaamme kesäkuussa lasten, varkkien ja nuorten toimintaa pienimuotoisesti. Tiedotamme tästä tarkemmin verkkosivujemme kalenterissa ja Facebook-sivuillamme. Kaikessa toiminnassa noudatetaan edellä mainittuja turvallisuusohjeita.

Sunnuntain jumalanpalvelukset klo 11 lähetetään ainakin elokuun puoliväliin ainoastaan suorana lähetyksenä YouTube-kanavallamme, ja kansainvälinen jumalanpalvelus klo 15 Facebook-sivullamme. Keskiviikon jumalanpalvelus, Tukikohta, on kesätauolla. Tiistain rukousilta klo 19 lähetetään suorana Facebook-sivujen kautta.

Arvioimme tilannetta uudelleen jälleen viranomaisten päätösten ja suositusten päivittyessä. Tiedotamme mahdollisista muutoksista verkkosivuillamme.

Kannetaan edelleen toinen toistemme kuormia ja jaetaan myös ilot yhdessä. Pidetään yhteyttä toisiimme ja huolehditaan parhaamme mukaan, ettei kukaan jäisi yksin. Pyydetään apua sitä tarvitessamme, ja tarjotaan vuorostaan apuamme siinä missä voimme. Jumalan meille lahjoittama rakkaus levitköön kauttamme laajalle. Ollaan läsnä ihmisille ympärillämme ja heijastetaan Kristuksen tuomaa toivoa ympäristöömme.

Rakkaus ohjatkoon elämäänne, onhan Kristuskin rakastanut meitä ja antanut meidän tähtemme itsensä lahjaksi, hyvältä tuoksuvaksi uhriksi Jumalalle.

Ef. 5:2

1.6.2020

Lisätiedot ja yhteydenotot:  

Johtava pastori Esa Hyvönen, 045 275 7424, etunimi.sukunimi[a]jklhelluntaisrk.fi
Vanhimmiston puheenjohtaja Ari Kuisma, 040 575 7117, etunimi.sukunimi[a]jklhelluntaisrk.fi