Leirikeskus on myyty

  • Ajankohtaista
Artikkelin kuva

Leirikeskus on myyty

”Kaikella on määrähetkensä, aikansa joka asialla taivaan alla.” (Saarnaaja 3:1)

Yksi vaihe seurakuntamme historiassa on nyt saateltu hyvin päätökseen. Leirikeskuksen kauppakirja on allekirjoitettu.

Olemme kiitollisia menneistä vuosikymmenistä.

Leirikeskuksella moni löysi luottamuksen Kristukseen ja uuden alun elämäänsä. Siellä syvenivät niin usko kuin ystävyyssuhteet. Siellä luotiin myös lukuisia varovaisia silmäyksiä, jotka sitten aikanaan johtivat avioliittoon asti.

Leirikeskuksella virkistyivät niin lapset kuin aikuiset. Tutussa pihapiirissä vietettiin leirejä, teemapäiviä ja perhejuhlia. Saunan lauteilla parannettiin maailmaa, puitiin seurakunnan asioita ja jaettiin omia elämäntilanteita. Monille läheteille ja lähetyslapsille leirikeskus oli tärkeä kiinnekohta kotimaassa, jotain tuttua ja turvallista, mihin palata.

Usein leirikeskuksella raikui nauru – varsinkin keittiöllä töitä tehtiin usein vedet silmissä hekotellen – mutta välillä tarvittiin nenäliinaa kuivaamaan kyyneleitä muutenkin. Turvallisessa ilmapiirissä esiin uskalsi nostaa myös kipeitä asioita. Yhteisen rukouksen keskellä Pyhä Henki liikkui, kosketti ja paransi.

Näistä muistoista kiitämme ennen kaikkea Jumalaa. Kiitos myös seurakuntayhteisölle, jonka kanssa näitä hetkiä luotiin ja elettiin.

”kaikki, minkä Jumala tekee, pysyy ikuisesti. Siihen ei ole lisäämistä, eikä siitä vähentämistä.” (Saarnaaja 3:14)

Nyt on uuden vaiheen aika. Ensi kesän leirejä valmistellaan jo, ja uusi tilanne avaa leirityöhön uusia mahdollisuuksia. Tiedotamme tulevista suunnitelmista ja leirien ajankohdista tarkemmin tuonnempana.

Monet pienryhmien kohtaamiset ja isommat tapahtumat ovat jo aiemmin löytäneet uusia kokoontumispaikkoja. Nyt on kuitenkin hyvä hetki pohtia uusia tapoja ja paikkoja yhteiseen kohtaamiseen. Ideoidaan näitä porukalla ja toteutetaan hyviä ajatuksia matalalla kynnyksellä.