Lapsityöhön toiminnanohjaaja kevätkaudeksi 

  • Ajankohtaista

Lapsityöhön toiminnanohjaaja kevätkaudeksi 

Alkuvuodesta lapsi- ja perhetyössämme tapahtui nopeita muutoksia pastori Hannamari Ahvenuksen ilmoitettua siirtymisestä toisiin tehtäviin. Asiasta tiedotettiin jumalanpalveluksessa 8.1.2023, jolloin vanhimmiston puheenjohtaja Ari Kuisma esitti myös mahdollisuuden ilmoittaa henkilöstä, joka olisi käytettävissä koordinoimaan lapsityötämme, kunnes saamme rekrytoitua uuden lapsi- ja perhepastorin.  

Tähän toiveeseen saatiin vastaus ja seurakuntamme jäsen Anni Manninen aloitti lapsityön toiminnanohjaajana 15.2.2023. Toimi on osa- ja määräaikainen 31.7.2023 saakka. Annin tehtäviin lapsityön resurssityöntekijänä kuuluu lapsityön organisointia. Hän myös tukee vapaaehtoistyöntekijöiden onnistumista tehtävissään, rekrytoi vapaaehtoisia, hoitaa juoksevia asioita ja tarvittaessa antaa työpanosta suoraan lapsityön eri työmuotoihin. Tämän lisäksi pieni osa Annin työajasta suunnataan seurakuntamme muihin projekteihin kuten arkistomme läpikäyntiin.  

Työhaastattelussa ilmeni, että Annin taidot sopivat tämänhetkiseen tarpeeseemme. Hänellä on aiempaa työkokemusta organisoida monimutkaisiakin kokonaisuuksia ja hän on myös toiminut seurakuntamme lapsityössä vapaaehtoisena eri tehtävissä. 

Seurakuntamme pastorit hoitavat kevätkaudella lapsi- ja perhetyön pastorin rooliin kuuluvat tehtävät kuten sielunhoitokeskustelut, vauvojen nimiäiset ja muut vastaavat tehtävät. Pastorit toimivat myös vapaaehtoistyöntekijöiden tukena ja keskusteluapuna, jos syntyy tarvetta käydä haastavampia hengellisiä tai muita työtä linjaavia keskusteluja. Rohkaisemme olemaan yhteydessä pastoreihin pienelläkin kynnyksellä. Heidän yhteystietonsa löytyvät seurakunnan verkkosivuilta (linkki).  

Lapsi- ja perhepastorin haku on parhaillaan käynnissä (ks. hakuilmoitus). Olemme jo saaneet muutamia tiedusteluja hakuilmoituksen myötä. Haku on avoinna 5.3.2023 saakka. Rukoillaan yhdessä, että pastorin tehtävään löytyy juuri oikea henkilö. 

Lisätiedot 

Esa Hyvönen, johtava pastori, puh, etunimi.sukunimi@jklhelluntaisrk.fi, 045 275 7424 

Anni Manninen, lapsityön toiminnanohjaaja 15.2.–31.7.2023, lapsetjaperheet[at]jklhelluntaisrk.fi, 050 409 9176 (Hannamari Ahvenuksen entinen puhelinnumero)