Kiitos Telluksesta!

  • Ajankohtaista
Artikkelin kuva

Kiitos Telluksesta!

Kiitos jokaiselle Tellus-lähetyskonferenssin järjestelyihin osallistuneelle ja erityisesti jokaiselle talkoolaiselle!

Oli upea nähdä yli 800 lähetystyöstä kiinnostunutta Jyväskylässä yhteisen asian äärellä. Tilaisuuksia seurattiin lisäksi yhtäaikaisesti jopa 200 livelähetysyhteyden kautta eli meitä oli koossa jonkin matkaa toistatuhatta osallistujaa tärkeiden aiheiden äärellä.

Pyhä Henki antoi merkityksen

Saimme jo tapahtuman aikana kuulla palautetta useilta tapahtuman osallistujilta sekä talkoolaisilta, kuinka Jumala oli puhunut heille. Tapahtumaa lähdettiin viime vuonna rakentamaan merkityksellisyyttä rukoillen. Pyysimme rohkeasti Jumalalta, että asioita liikahtaisi eteenpäin niin yksilöiden kuin seurakuntien elämässä. Rukoilemme edelleen Pyhän Hengen selkeää johdatusta jokaiselle, joka sai Telluksessa Jumalalta suunnan seuraavan askeleen ottamiseksi tai uuden lähetyskipinän kytemään sydämeensä.

Yksi rukouksemme ennen tapahtumaa oli, että Jumala johdattaisi kohtaamisia myös virallisen ohjelman ulkopuolella. Iloitsemme lukuisista kuulemistamme täsmätapaamisista ruokajonoissa, kahvipöydissä ja käytävillä – samoista teemoista kiinnostuneet tai samaa ajatusta sydämellään kantaneet löysivät yllättäen toinen toisensa. Eräänkin kahvipöytäkeskustelun kuulimme päättyneen sanoihin ”pelkästään tämän keskustelun takia minun kannatti tulla Tellukseen”. Jumala on ihmeellinen ja tarkka johdatuksessaan!

Innostava, yhteinen ponnistus

Ennakkoilmoittautuneista joka kolmas ilmoittautui mukaan talkoisiin erilaisiin käytännön tehtäviin tai sisällöntuotantoon – meitä oli mahtava joukko toteuttamassa tapahtumaa. Tapahtuman onnistuminen ja merkityksellisyys on yksinomaan Jumalan armoa ja Pyhän Hengen vaikutusta. Kokonaisuuden valmistumiseen tarvittiin kuitenkin teitä jokaista, jotka osallistuitte järjestelyihin jollain tavalla. Meitä riitti monenlaisiin vastuisiin niin piha-alueille kuin sisätiloihin, ja kirkolla ihan jokaiseen nurkkaan 🙂

Kiitos, kun tulit mukaan! Jokaisesta teistä kiitämme Herraa ja rukoilemme Hänen siunaustaan yllenne.

On mahtavaa, että saimme seurakuntana olla edistämässä suuren yhteisen lähetystehtävän etenemistä tällä tavalla. Talkootyön siunaus kantaa paljon omaa arkeamme kauemmaksi. Rukoillaan, että Tellus-talkoiden tiivistämä yhteys saa vahvistua ja yhä useampi meistä kokisi seurakunnan jatkossa kodikseen. Kannetaan rukouksin myös jokaista, jolle Jumala puhui Telluksen aikana heidän omasta paikastaan Jumalan missiossa.

Elämä Telluksen jälkeen

Jos Jumala puhui sinulle, astu rohkeasti Jumalan suunnitelmaan. Jos et vielä tiedä omaa paikkaasi, pyydä Jumalaa kertomaan suunnitelmistaan sinun elämääsi varten. Kuten Tedderin Samuel opetti, ”suurin ja merkityksellisin elämä tehdään palvellen Kristusta”.

Sinua siunaten
koko Tellus-projektiryhmän puolesta Tuomo, Kate ja Minna

Huom! Vielä ehdit antaa myös palautetta tapahtumasta: telluskonferenssi.fi/palaute. Yhden hauskan palautteen saimme jo luvan jakaa tässä teillekin kiitoksena 😊

Kirkkaasti paras Tellus, mitä olen nähnyt, sekä sisällön että toteutuksen puolesta. Näin suomalaiselle hämmentävää, kun ei keksi yhtään mistään huomautettavaa 😂
– Merja Toukola, Jyväskylän vapaaseurakunta

Radikaali vieraanvaraisuus

Taneli Skyttä avasi lähetystyön uusia suuntia. Olisiko tässä jotain, mitä voisimme laittaa käytäntöön omassa arjessamme saman tien?

John Chrysostom toistuvasti varoitti seurakuntalaisiaan liittyen vieraanvaraisuuteen. Hän oli erityisen hienotunteinen suhteessa muukalaisen identiteetin haurauteen, joka johtuu riippuvuudesta toisiin. Monissa saarnoissaan hän varoitti näyttämästä ”ylenpalttista iloa”, joka tuottaa kipua. Chrysostomin mukaan meidän tulee poistaa avun vastaanottamisesta syntyvä häpeä osoittamalla sanoin ja teoin, että ME EMME TEE PALVELUSTA vaan OLEMME ITSE SAAVANA OSAPUOLENA. (Pohl, 1999)

Telluksen sanoma mukana arjessa

Tallenteet Telluksen ohjelmasta ovat nähtävissä pääsiäisen yli seurakuntamme YouTube-kanavalla. Tallenteita oli katsottu tapahtumaviikonloppuna sunnuntai-iltaan mennessä jo 5000 kertaa!

Telluksen puheet ja keskustelut julkaistaan pääsiäisen jälkeen samalla kanavalla ja osa niistä myös seurakuntamme podcast-palvelussa. Julkaisut linkitetään myös Telluksen verkkosivuille. Suosittelemme lämpimästi, että tallenteita hyödynnetään niin pienryhmissä kuin seurakunnissa.

Ota viimeistään nyt seurantaan myös Telluksen some. Tiedotamme sen kautta muun muassa tallenteiden julkaisuista sekä tulevista suunnitelmista.

Telluksen kotisivut
Facebook
Instagram

Seuraava Tellus vasta 2026

Ensi keväänä kokoonnumme Helsinkiin Maailman Helluntaiyhteisön yhteiseen tapahtumaan eli helluntailaisten maailmankonferenssiin. Olet lämpimästi tervetullut mukaan! Tapahtuman järjestelyihin tarvitaan myös runsaasti talkoovoimia. Lue lisää: pwc2025.fi