Kiitollisuutta Papua-Uuden-Guinean työstä

  • Ajankohtaista
Artikkelin kuva

Kiitollisuutta Papua-Uuden-Guinean työstä

Joka yö, päivittäin, viivyt sä aina vierelläin
Herra, sä luonain aina oot,
et muutu koskaan, tiedän sen
Sama oot eilen, tänään ja aina, ikuisesti
Uskon ja luotan huomiseen
Liittosi kestää, tiedän sen
Mun kallioni, Jumalani, saat kunnian!

Nämä sanat koskettivat, kun sunnuntaina 6.11.2022 vietimme Papua-Uuden-Guinean työn kiitosjuhlaa.

Pyykkösen Esa ja Marianne kertoivat värikkäistä vuosista hyvin haastavissa oloissa. Arjen pyörittäminen Papualla vei voimia, olosuhteet edellyttivät sopeutumista ja selviytymistä. Onpa kyse kaikkien kuiva-aineiden siivilöimisestä ennen käyttöä toukkien takia, matkanteon vaaroista erittäin huonokuntoisilla teillä, tai ympärillä käytävistä hurjista heimosodista – jokainen päivä vaati täyttä heittäytymistä Jumalan varaan. Mariannen laulamana nuo alun sanat saivatkin erityistä syvyyttä. Jumalan uskollisuus tuli vuosien varrella testattua monta kertaa, ja Kristus-kallio jalkojen alla kesti kaikissa tilanteissa.

Monet paikalla olleet lähettäjät uskalsivat nyt huokaista helpotuksesta. Samalla kun luottamus Jumalan suunnitelmaan Pyykkösten kohdalla on ollut vankkumaton, arvaamattomat olosuhteet ovat herättäneet huolta ja pakottaneet usein polvilleen Jumalan eteen. Niinpä Mariannen kutsuessa kaikki mukaan laulamaan kiitoshymniä, osalta jäi laulu laulamatta ilon ja kiitoksen tulviessa kyyneleinä.

Pyykkösten vaikutus on ollut merkittävä niin paikallisten seurakuntien, raamattukoulutuksen kuin yksittäisten uskovien elämässä. Heidän valmiutensa kohdata ihmisiä itsensä ja epämiellyttävät ulkoiset olosuhteet unohtaen on elävä esimerkki Kristuksen rakkaudesta.

Työ tulee kantamaan hedelmää pitkään niiden ihmisten kautta, joita Esa ja Marianne ovat tukeneet, opettaneet ja opastaneet eteenpäin. Heidän työnsä ansiosta Papua-Uudella-Guinealla on nyt myös yhdelle maan pääkielistä käännetty laaja opetusmateriaali pyhäkouluopettajien käyttöön. Kirjat saivat innostuneen vastaanoton ja jotkut pastorit halusivat ottaa aineistoa käyttöön koko seurakunnan opetuksessa. Bikpela hamamas -oppaiden tuella lukuisat lapset ja aikuiset saavat oppia lisää Jumalasta.

Siunaamme Esaa & Mariannea ja rukoilemme johdatusta heidän seuraaviin askeliinsa.