Vietetään kesä yhdessä

  • Ajankohtaista

Vietetään kesä yhdessä

Järjestämme tänä kesänä nuorille, nuorille aikuisille ja nuorenmielisille ohjelmaa Jyväskylän vapaaseurakunnan ja Missio Churchin kanssa.

Luvassa on Kesä Yhdessä -iltoja keskiviikkoisin klo 18. Illat järjestetään joko temppelillä tai Missio Churchin tiloissa (Rajakatu 20). Rentojen iltojen tavoitteena on yhdessäolo sekä avoin Jumalan kohtaaminen.

– Visionamme on kylväminen: Mitä Jumala on kylvänyt minuun, miten ja missä paikalla voisin olla kylvämässä, kastelemassa, niittämässä, sekä mikä on Jumalan osa kaikessa tässä. Kesäkuussa opetetaan kylvämisestä ja siemenestä, heinäkuussa kastelusta ja kasvusta, ja elokuussa niittämisestä, kertoo Kesä Yhdessä -tiimiä johtava Hanna Kakko.

Rantatuoli on puolestaan tilaisuus kokoontua hengailemaan yhdessä joka toinen lauantai. Luvassa on ainakin ulkona pelailua ja kokoontumisia nuotion äärelle kitaran ja eväiden kanssa. Yläkoululaisille ja lukioikäisille järjestetään kesän aikana lisäksi kolme kertaa Kesä Yhdessä Steissi.

– Teemme tätä yhdessä siksi, että olemme jo pitkään tehneet näiden kolmen seurakunnan voimin yhteistyötä etenkin meidän upeiden nuorisopastoreiden toimesta. Nyt koimme, että meidän on kylvettävä yhdessätekemisen visiota omaan sydämeen ja toimintatapoihin, jotta pastoreiden tekemä hieno pohjatyö voisi kasvaa, pohtii Hanna. – Kylväminen keskinäiseen rakkauteen ei ole sen takia, että meillä olisi mukava olla, vaan tämän meidän yhteisen kaupungin takia.

– Odotan, että nuorempi sukupolvi saa kasvaa, kokeilla ja oppia erilaisissa palvelutehtävissä, seurakuntien välinen yhteistyö saa syventyä ja laajeta, ja että kesäaika olisikin Jumala-suhteessa syventävää aikaa, kun usein se voi olla päinvastoin, kertoo vapaaseurakunnan nuorisopastori Harri Kilpeläinen. – Yhteistyössä on parasta se, kun erilaiset ennakkoluulot seurakuntien välillä voi kaatua, ja nuorempi sukupolvi voi kasvaa terveeseen kanssakäymiseen eri seurakuntien kesken. Vanhemmilla sukupolvilla on usein erilaisia painolasteja toisista seurakunnista, joka voi näkyä muun muassa kriittisyytenä. Toivoisin nuoremman sukupolven olevan tällaisista rasitteista vapaa. Siksi yhteistyötä kannattaa tehdä. Uskon meidän yhdessä myös tavoittavan paremmin Jyväskylän kaupunkia, koska näin meillä on keskinäisestä rakkaudesta kumpuava vahva todistus tämän kaupungin ihmisille.

Samoilla linjoilla on Missio Churchin nuorisopastori Jarno Omar. – Kesä Yhdessä on hieno konkreettinen mahdollisuus osoittaa Jeesuksen edellyttämää keskinäistä rakkautta. On rikkautta nähdä muiden seurakuntien tapoja osoittaa kiitosta ja ylistystä Jumalalle. Odotan kesäilloilta keskinäisen yhteyden kasvamista ja sen vaalimista. Pienen seurakunnan nuorten näkökulmasta muiden uskovien kohtaaminen ja heiltä oppiminen kesäilloissa on luonteva paikka tällaisille kohtaamisille. Yksi seurakuntamme ydinarvoista on nimenomaan yhteys, joten tässä yhteistyössä saamme olla innolla mukana.

– Odotan kesältä Jumalan kohtaamista ja todistuksia, rentoa yhdessäoloa, aurinkoa sekä paljon iloa ja naurua. Haluan nähdä seurakuntien kokevan vielä enemmän kuuluvansa yhteiseen Kristus-ruumiiseen, kokevan oman paikkansa tässä kaupungissa tärkeäksi sekä iloitsevan toisen seurakunnan erilaisesta kutsusta tähän kaupunkiin, kuvailee  lopuksi kesäsuunnitelmista silmin nähden innostunut Hanna.

Järjestäjätiimi toivoo, että seurakuntalaiset siunaisivat näkyä ja kesän toimintaa, sekä toivottaa kaikki tervetulleeksi viettämään Kesää Yhdessä!

Lisätietoja nettikalenterista, Facebookista ja Instagramista.

Hanna Kakko on työkokeilussa seurakunnassamme kesän ajan. Hänen tehtäviinsä kuuluu nuorten kesän toiminnasta vastaaminen ja Kesä Yhdessä -tiimin johtaminen. Hannan tavoittaa sähköpostitse etunimi.sukunimi@jklhelluntaisrk.fi.