Kairos-kurssi sytytti Birgitassa lähetyskipinän

  • Ajankohtaista
Artikkelin kuva

Kairos-kurssi sytytti Birgitassa lähetyskipinän

Seuraava Tarina jatkuu -kurssi kokoontuu syksyllä 2022 la 24.9. ja la 8.10. Ilmoittautuminen on käynnissä, katso lisää tästä.

Birgitta Pöyhönen on jyväskyläläinen fysioterapeutti. Hän kävi Kairos-kurssin vuonna 2016. Kurssi sytytti Birgitassa innon toimia lähetystyön hyväksi.

– Minulla oli jo pidempään ollut kiinnostus lähetystyötä kohtaan. Kurssilla ymmärsin, että lähetystyö on seurakunnan ydintehtävä, jossa jokaisella kristityllä on oma osansa. Ymmärsin, että Jumala on siunannut minua runsaasti, jotta voisin olla siunaukseksi niille, jotka eivät ole vielä kuulleet evankeliumia, kertoo Birgitta.

-Kurssi muutti ajankäyttöäni siten, että aloin rukoilla säännöllisesti lähettien ja saavuttamattomien kansanryhmien puolesta. Halusin myös alkaa enemmän tukea lähetystyötä varoillani.

Kairos-kurssin myötä Birgitta alkoi myös etsiä omaa konkreettista paikkaansa lähetystyössä ja lähti IK-opistoon Live lähetys -kurssille. Siellä hän oivalsi voivansa käyttää omaa fysioterapeutin ammattia kehitysyhteisyössä. Lähetysjärjestö Fidan kanssa yhteistyössä löytyi paikka Tansanian Tangasta vammaisten lasten kuntoutuskeskuksesta. Keskuksessa Birgitta opasti paikallisia työntekijöitä sekä kuntoutti lapsia kahden kuukauden ajan.

-Keskuksessa kuntoutettiin haavoittuvassa asemassa olevia lapsia. Koin vahvasti, että sain jakaa Jumalan rakkautta palvelemisen kautta. Tansanian jakson jälkeen aloitin myös swahilin kielen opiskelun. Olen saanut käyttää kieltä niin valtakunnallisilla swahilinkielisillä leireillä kuin seurakunnan swahilinkielisten parissa.

Tarina jatkuu -kurssi on Kairos pienoiskoossa

Kairos-kurssin rinnalla alettiin muutama vuosi sitten järjestää Tarina jatkuu -nimistä kurssia. Kurssi koostuu samoista sisällöistä kuin Kairos, mutta tiivistettynä pakettina. Birgitta toimii tällä hetkellä Tarina jatkuu -kurssin fasilitaattorina eli ohjaajana.

-Haluan varustaa ja innostaa muitakin yhteiseen lähetystehtävään. Myös omassa arjessani haluan toteuttaa missionaalista ajattelutapaa perheen keskellä, töissä ja vapaa-ajalla. Rukoilen ja unelmoin, että tarinani lähetystyössä jatkuu, kertoo Birgitta.

Birgitta suosittelee Tarina jatkuu -kurssia jokaiselle kristitylle.

-Lähetyskäsky on seurakunnan ydin. Sen omaksuminen kuuluu kristittynä kasvamiseen. Kannustan kurssille kaikkia, jotka haluavat olla mukana Jumalan suunnitelmassa maailman kansoille.

teksti: Riikka Toivanen