Uutta kotia kohti: Tiedote 1/2018

  • Ajankohtaista

Uutta kotia kohti: Tiedote 1/2018

Rakennuslupahakemus jätettiin ennen vuoden vaihdetta. Näin vältyttiin suunnitelmien päivittämiseltä tämän vuoden vaatimuksiin. Pääsuunnittelija Marko Kulju on ollut yhteydessä tonttimme korttelin naapureihin pyytäen heiltä lausunnot suunnitelmiin. Myös vammaisneuvosto ja kaupunkikuvatoimikunta ovat tutustuneet suunnitelmiin ja antaneet niistä lausuntonsa. Merkittäviä muutoksia ei näiden lausuntojen johdosta enää tarvitse tehdä.

Talouden korkeasuhdanne on kuumentanut myös rakennusalaa ja rakennuskustannusindeksi on noussut 6 % sitten edellisen, viime kesänä tehdyn, kustannusarvion. Pääasiassa tästä syystä rakennustoimikunta on joutunut pohtimaan säästövaihtoehtoja, jotka vanhimmisto ja hallitus tämän kuun kokouksissaan käsittelevät.

Tällä hetkellä näyttää siltä, että pääsali ja sen takaosassa oleva monitoimisali joudutaan alkuvaiheessa erottamaan toisistaan kiinteällä väliseinällä. Näin säästetään noin 200 000 euroa, mutta pääsalin koko pienenee. Kiinteällä väliseinälläkin pääsaliin jää noin 600 istumapaikkaa, mikä on yli 20 % enemmän kuin nykyisessä temppelissämme. Kiinteä väliseinä parantaa monitoimisalin käytettävyyttä, koska taittoseinäratkaisussa äänieristys olisi jäänyt puutteelliseksi. Tämän lisäksi joudutaan varautumaan siihen, ettei tonttia ole alkuvaiheessa mahdollista lunastaa omaksi. Näillä säästöratkaisuilla on realistista pysyä alkuperäisessä 7,25 miljoonan euron kustannusarviossa. Näihin molempiin asioihin on mahdollista palata uudelleen, mikäli varainhankinta etenee ennakoitua paremmin tai mikäli kevään urakkatarjouskilpailussa saadaan arvioita edullisempia tarjouksia.

Uuden toimintakeskuksen AV-suunnittelu on edennyt Akukon Oy:n suunnittelijan ja seurakuntalaisista kootun asiantuntijatyöryhmän avulla. AV–hankintoihin menee noin 300 000 euroa ja tällöinkin joudumme jättämään osan hankinnoista myöhemmin toteutettavaksi ja hyödyntämään joiltain osin vanhoja laitteitamme. Uuden toimintakeskuksen tiloihin tulee nykyaikaiset AV–laitteet ja esimerkiksi pääsalin ohjelmaa on mahdollista seurata myös monitoimisalissa, ruokasalissa, keittiössä sekä aulassa.

 

Lisätietoja:

Anssi Maaranen
etunimi.sukunimi@jklhelluntaisrk.fi
050 353 8312

Vesa Moisio
etunimi.sukunimi@jklhelluntaisrk.fi
050 349 5561

Jari Nojonen
etunimi.sukunimi@jklhelluntaisrk.fi
050 527 4063