Seurakuntamme uudet lähetit Korpelat

  • Ajankohtaista

Seurakuntamme uudet lähetit Korpelat

”Nyt on oikea aika lähteä”

Seurakuntamme nuorisotyötä viimeiset seitsemän vuotta johtaneiden Jani-Matti (36) ja Sofia (30) Korpelan elämässä alkoi heinäkuussa uusi vaihe, kun he jättivät Jyväskylän ja nuorisotyön taakseen ja muuttivat yhdessä kolmen poikansa kanssa Thaimaan Bangkokiin lähetystyöhön. Polku lähdön hetkeen on ollut pitkä ja välillä mutkainenkin. Kesällä haastattelua tehdessämme Korpelat odottivatkin tulevaa muutosta innostunein mielin:

– Olemme käyneet läpi tätä prosessia oikeastaan jo 12 vuoden ajan, joten tuntuu, että nyt on oikea aika lähteä. Olemme odottaneet tätä pitkään, mutta toisaalta myös jännittäneet lähtöä. Toki on haikeaa jättää perhe ja ystävät Suomeen, mutta samalla on turvallista ja hienoa kokea, että olemme Jumalan suuntaamalla reitillä.

Näky kypsynyt pikkuhiljaa

Ajatus lähetystyöstä Thaimaassa on kypsynyt Korpeloiden sydämissä jo pidemmän aikaa. Näin Korpelat kertovat ensikosketuksestaan Thaimaahan:

– Menimme naimisiin vuonna 2005 ja halusimme sen jälkeen lähteä katselemaan maailmaa. Pohdimme sitäkin, voisimmeko antaa välivuoden Jumalan käyttöön. Otimme yhteyttä lähetysjärjestö Fida Internationaliin ja kyselimme, tarvittiinko jossain päin maailmaa kahta vapaaehtoista. Kävi ilmi, että Thaimaan suomalainen koulu (Thaisuko) tarvitsi asuntolanhoitajia ja lähdimme vuodeksi niihin tehtäviin. Tuon lähetystyöharjoittelussa vietetyn vuoden aikana Thaimaa ja sen ihmiset jäivät lähtemättömästi sydämeemme.

Vuoden lähetystyöharjoittelun jälkeen Korpelat palasivat Jyväskylään jatkamaan opintojaan. 2010 Fidalta otettiin heihin yhteyttä ja kysyttiin, pääsisivätkö he jälleen lähtemään Thaimaahan. Toisella Thaimaan jaksolla Jani-Matti työskenteli opettajana Thaisukolla ja Sofia hoiti 1,5-vuotiasta Benjaminia sekä opetti viereisellä raamattukoululla englannin kurssia. Tämän jakson jälkeen Jani-Matti kutsuttiin vuonna 2011 seurakuntaamme nuorisopastoriksi. Tuolloin kutsu Thaimaata kohtaan oli hetkellisesti katkolla:

– Kun palasimme toisen kerran Thaimaasta vuonna 2011, koimme vahvasti, että jos vielä lähdemme Thaimaahan, se tulee olemaan pidemmäksi ajaksi kuin vuodeksi. Samaan aikaan kuitenkin uusi työ Jyväskylässä oli alkamassa ja ajattelimme, että nyt keskitymme elämään Suomessa ja teimme oikeastaan järjen päätöksen, että yritämme unohtaa Thaimaan kokonaan.

Jumala ei kuitenkaan antanut Korpeloiden unohtaa Thaimaata. Jouluna 2014 Korpelat istuivat kotonaan rukoilemassa, kun Jumala puhui heille uudelleen Thaimaasta. Tuo joulukuinen rukoushetki muodostui Korpeloiden elämässä merkittäväksi. Seuraavana syksynä Jani-Matti jäi opintovapaalle nuorisopastorin työstä ja Korpelat lähtivät opiskelemaan Ison Kirjan lähetyslinjalle. Tie ei kuitenkaan vienyt Thaimaahan heti lähetyslinjan jälkeen, vaan Korpelat palasivat vielä kahdeksi vuodeksi nuorisotyöhön seurakuntaamme.

Sydämellä lapset ja nuoret

Korpelat työskentelevät Thaimaassa seurakuntien lähettäminä. Heidän työnantajaseurakuntansa on Jyväskylän helluntaiseurakunta, ja lisäksi Korpeloita kannattavat Alajärven, Kristiinan, Parkanon sekä Ylistaron helluntaiseurakunnat ja kannatusrengas. Ensimmäisen vuoden Bangkokissa Korpelat käyvät kielikoulua ja osallistuvat paikallisen koulutyötiimin työskentelyyn. Työnkuva tulee tarkentumaan ensimmäisen kielikouluvuoden aikana, mutta Korpeloilla on jo nyt vahva näky Thaimaan puolesta:
– Meillä on sydämellämme erityisesti lapset ja nuoret. Unelmoimme, että saisimme olla vahvistamassa hengellistä johtajuutta nuorten parissa. Lisäksi haluaisimme olla mukana ihmiskaupanvastaisessa työssä, joka on myös lähellä sydäntämme.

Koti-Suomessa olevat ovat Korpeloiden mukaan myös elintärkeä osa lähetystyötä. Rukoustuki sekä jo pelkkä tietoisuus tukijoukkojen olemassaolosta kantavat vaikeina hetkinä.
– Ilman kotijoukkojen tukea emme edes uskaltaisi tai voisi lähteä kentälle, Korpelat summaavat.

teksti: Suvi Leinonen
kuva: Pentti Heinonen