Miten liityn jäseneksi?

Seurakunnan ovet ovat auki kaikille

Helluntaiseurakunnan ovet ovat avoinna kaikille vakaumuksesta riippumatta. Seurakuntaan voi liittyä jäseneksi, kun on tehnyt henkilökohtaisen uskonratkaisun ja ottanut sen jälkeen vastaan kasteen.

Usko perustuu Jumalan armoon ja Jeesuksen sovitustyöhön ristillä. Usko saadaan siis yksin armosta. Kaste suoritetaan upottamalla kastettava Raamatusta saatavan mallin mukaisesti ja se tapahtuu Isän, Pojan ja Pyhän Hengen nimeen. Karismaattisuus eli Pyhän Hengen toiminnan ilmeneminen eri muodoissaan on oleellinen osa helluntaiseurakunnan elämää.

Henkilökohtainen usko, kaste ja osallisuus Pyhästä Hengestä ovatkin helluntaiseurakuntaan kuuluvalle hengellisen elämän perusta. Raamatun opetus ja yhteinen ylistys ja rukous kuuluvat seurakunnan elämään. Opetus perustetaan Raamatun arvovaltaan ja erehtymättömyyteen. Opetusta annetaan yhteisissä jumalanpalveluksissa ja erilaisissa pienryhmissä. Opetuksen tarkoituksena on tukea ihmisiä heidän kasvussaan kristittyinä ja näin vahvistaa koko seurakuntaa.

Tutustu myös helluntaiseurakunnan uskon pääkohtiin Suomen Helluntaikirkon sivuilla.

Miksi kasteelle

Jumala tahtoo lahjoittaa sinulle pelastuksen ja ikuisen elämän. Kyse ei ole sinun teoistasi tai ansioistasi, vaan Jumalan armosta. Raamattu opettaa, että yksin uskosta Jeesukseen saat osaksesi pelastuksen ja ikuisen elämän.

Jumala on asettanut kasteen uskoontulon merkiksi. Kasteessa teet selkeän eron entiseen elämääsi ja liityt Kristuksen ruumiiseen. Kaste kuuluu tiiviisti uskoontulon yhteyteen, eikä niitä voi erottaa toisistaan. Jos olet tehnyt uskonratkaisun, etkä ole vielä itse ottanut kastetta, ota se pikimmiten!

Kasteesta saat lisätietoja Raamatusta sekä seurakunnan pastoreilta.