Livelähetykset siirtyvät YouTubeen

  • Ajankohtaista

Livelähetykset siirtyvät YouTubeen

Seurakunnastamme on lähetetty säännöllisesti sunnuntaijumalanpalvelus sekä Tukikohta suorana nettilähetyksenä Livestream-palvelun kautta. Käytössä ollut toimintamalli ei mahdollistanut toiminnan ja lähetyksen laadun kehittämistä halutulla tavalla, joten olemme päätyneet vaihtamaan palveluntarjoajaa. Loppiaistapauksesta 5.-6.1.2016 alkaen seurakunnan tilaisuudet lähetetään suorana YouTube LIVE -palvelun kautta.

– Tehdyn muutoksen myötä voimme itse päättää, minkälaisella tekniikalla tuotamme sisältöä. Jatkossa voimme myös lisätä lähetykseen videotykin kautta esitettävää materiaalia kuten raamatunpaikat, kuvat ja videot, kertoo lähetyksistä vastaavan streamteamin vetovastuun ottanut Janne Ylitalo. – Uudessa systeemissä saamme äänen suoraan miksauspöydästä ilman taustahälyä ja toiminnan laajentaminen sisällön suhteen on joustavampaa. Jatkossa voisimme käyttää esimerkiksi useampaa kameraa, Janne kuvailee.

– Tällä hetkellä parhaimmaksi jakelukanavaksi osoittautui ilmainen YouTube. Se tarjoaa joustavan videoiden jälkikäsittelyn sekä arkiston, toteaa Janne tyytyväisenä. – Palvelu on myös toimintavarma ja sen käyttöliittymä on selkeä. Videon laatu myös mukautuu suorassa lähetyksessä katsojalla käytössä olevan nettiyhteyden mukaan, hän jatkaa.

Uuden kanavan käyttöönoton myötä livelähetykset Livestreamin kautta loppuvat. Vanhojen puheiden arkistot ovat kuitenkin käytössämme Livestream-palvelussa vielä hetken aikaa.

Seurakunnan livelähetykset löydät jatkossa täältä. Myös etusivun linkki ”Katso livenä” toimii.