Lähetyskonsertti Romanian romanien tueksi

Tapahtumapäivä(t): la 6.4.2024

Kello: 18:00 - 19:15


Helluntaikirkko
Okkerinkatu 2 Jyväskylä

Lähetyskonsertti Romanian romanien tueksi

Olet lämpimästi tervetullut konserttiin, jotta voimme tehdä yhdessä hyvää! Saamme auttaa heitä, joilla ei ole juuri mitään, nostaa alas painettuja ja sorrettuja.

Monissa Euroopan maissa romanit ovat eriytyneet omille alueilleen kaupunkien laitamille. Heidät halutaan pitää muusta yhteiskunnasta irrallaan. Teiden, sähkön, veden ja jätehuollon puute kertovat rakenteellisesta syrjinnästä. Äärimmäinen köyhyys, aliravitsemus, huonot asuinolot sekä terveys- ja sosiaalipalveluiden puute ovat johtaneet siihen, että romanien elinajanodote on Euroopan lyhin.

Monilla romaneilla ei ole edes maansa kansalaisuutta tai peruspalveluihin oikeuttavia henkilöpapereita. Syrjintä on syvällä yhteiskunnan rakenteissa. Ei ole tavatonta, että romania hoitava lääkäri kieltäytyy koskemasta potilaaseensa. Esimerkiksi Romaniassa jopa pelastushenkilöstö saattaa kieltäytyä menemästä romaniyhteisön alueelle hätätilanteessa.

Tällä lähetyskonsertilla keräämme varoja, joilla mahdollistetaan niin lääkärikäyntejä kuin elintarvikkeiden ja lääkkeiden hankkimista Romanian romanikylissä heille, joilla ei olisi niihin muuten mahdollisuutta. Romaniassa on myös hyvä rakennustiimi, jota olemme auttaneet niin seurakuntarakennuksten kuin talojen rakennuksessa kuin taloudellisesti.

Kun autamme perustarpeita täydentäen, pääsemme kertomaan myös siitä, kuka meidät on lähettänyt – ja evankeliumi leviää.

”Kuningas vastaa heille: ’Totisesti: kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.’” (Matt. 25:40)

Kun pysähdyt miettimään tätä jaetta, huomaatko, että Jeesus vertaa itseään näihin vähimmäisiin. Jeesuksella oli aikaa sairaille, hyljeksityille ja kaikille niille, joita muut eivät huomanneet.

Jeesus käyttää meitä lähetyskäskyn toteuttamiseen. Tämä konsertti on tilaisuus olla mukana tehtävässä, jota Jeesus on kutsunut meidät kaikki jatkamaan. Joku osallistuu rukoillen, joku lähettäjänä ja antaen omastaan, joku itse matkaan työhön lähtien.

Tervetuloa mukaan!

Lähetyskonsertti Romanian romanien hyväksi
la 6.4. klo 18 Jyväskylän helluntaikirkossa
liput ovelta 10 €, alle 18-vuotiaat maksutta