Jumalan kohtaamisen viikko

  • Ajankohtaista

Jumalan kohtaamisen viikko

Tänä vuonna aloitamme syksyn koko seurakunnan yhteisellä Jumalan kohtaamisen viikolla 31.8.–7.9.

Idea rukoukseen ja ylistykseen painottuvasta viikosta alkoi elää useiden seurakuntalaisten mielissä samoihin aikoihin. Toisistaan tietämättä he esittivät ideoitaan pastoreille, jotka ilahtuivat saamistaan yhteydenotoista.

Johtava pastori Esa Hyvönen kertoo viikon synnystä:

”Olemme pastoreina iloiten seuranneet Jumalan kohtaamisen viikon syntymistä. Se on syntynyt ruohojuurilta, kansanliikkeenä. Keväällä useat seurakuntalaiset ilmaisivat tarpeen aloittaa uusi työkausi rukoillen ja heillä oli jo suunnitelma, miten toteuttaa se. Näistä ehdotuksista syntyi kokonainen viikko, jossa kutsumme ihmisiä rukoilemaan, ylistämään ja kohtaamaan Jumalaa. Monista mahdollisista ajoista rukoilla löydät varmasti omaan arkeesi sopivia hetkiä tulla Jumalan eteen.”

Toivotammekin sinut lämpimästi tervetulleeksi mukaan rukoilemaan kanssamme jonain päivänä rukousviikon aikana, tai vaikka joka päivä. Kaikkiin tarjolla oleviin tilanteisiin voit poiketa mukaan hetkeksi oman aikataulusi mukaan, tai viipyä paikalla pidempään. Rukoukseen kannattaa tulla mukaan vaikka viideksi minuutiksi ohi kulkiessasi tai kirkolla muuten pyöriessäsi.

Myös vanhimmiston puheenjohtaja Ari Kuisma kannustaa jokaista osallistumaan jollain tavalla:

”On merkityksellistä, että aloitamme uuden kauden rukousviikolla. Seurakuntanakin meidän on helppo jumittua rutiineihin ja päätyä vain suorittamaan ohjelmaa. Toivonkin, että nyt pysähtyisimme yhdessä rukoilemaan ja kuuntelemaan, mihin Jumala haluaa meitä yksilöinä ja seurakuntana viedä.”

Keskiviikosta 31.8. keskiviikkoon 7.9. olet tervetullut mukaan rukoilemaan seuraavasti:

  • klo 6.30–8 arkiaamun rukouspysäkki aulassa ja sivusali Lydiassa (ei la 3.9. ja su 4.9.)
  • klo 10–18 avoimet ovet rukoilemaan pääsali Alfredissa (paitsi la 3.9. ja su 4.9.)
  • klo 18–19 ylistyskammio, vapaamuotoinen ylistyshetki yläsali Idassa
  • klo 19–20 rukousilta sivusali Lydiassa

Jumalan kohtaamisen viikko päättyy koko seurakunnan yhteiseen Tukikohta Ylistysiltaan keskivikkona 7.9. klo 19.