Esa Hyvöstä esitetään johtavaksi pastoriksi

  • Ajankohtaista

Esa Hyvöstä esitetään johtavaksi pastoriksi

TIEDOTE 26.5.2019

Seurakuntamme johtavan pastorin hakuprosessi on edennyt vaiheeseen, jossa vanhimmisto esittää tehtävään pastori Esa Hyvöstä.

Esa Hyvönen on 40-vuotias teologian maisteri Järvenpäästä. Esan perheeseen kuuluvat puoliso Soili sekä lapset Elmeri, 14, ja Elsi, 12. Esa on suorittanut teologian opintonsa Belgiassa, kandidaatin tutkinnon Continental Theological Seminaryssa ja maisterin tutkinnon Evangelische Theologische Faculteitissa. Hän on työskennellyt lähes viisitoista vuotta pastorina, ensin neljä vuotta seurakuntapastorina Mikkelin helluntaiseurakunnassa, sitten muutaman kuukauden nuorisopastorina Keravan helluntaiseurakunnassa. Vuodesta 2010 Esa on toiminut Keravan helluntaiseurakunnan johtavana pastorina.

Esa kertoo innostuvansa työstä, jossa hän voi auttaa muita kukoistamaan. Hän näkee ihmiset Pyhän Hengen vaikutuksen lisäksi seurakunnan tärkeimpänä voimavarana ja menestystekijänä. Nykyisessä tehtävässään Esa on kokenut erityisen tärkeäksi panostaa seurakunnan perustyöhön, innostaviin jumalanpalveluksiin ja Raamattua syvältä luotaaviin ja käytännön elämää kannatteleviin saarnoihin. Saamamme palautteen mukaan hänellä on hyvät ihmissuhde- ja vuorovaikutustaidot sekä vahvaa hallinnollista, talous- ja viestintäosaamista.

Esa kuvailee itseään luonteeltaan uteliaaksi, avoimeksi, sosiaaliseksi ja ihmiskeskeiseksi. Työn vastapainoksi hän nauttii hiljaisesta ajasta, jota käyttää muun muassa itsensä kehittämiseen. Tällä hetkellä hän kirjoittaa harrastuksenaan Uuden testamentin eksegetiikan väitöskirjaa Itä-Suomen yliopistolle. Esan harrastuksiin kuuluvat myös pyöräily ja kuntosali.

Elmeri, Esa, Elsi ja Soili Hyvönen

Aloitamme nyt asiaan liittyvän rukousajan, joka jatkuu lauantaihin 15.6.2019 saakka. Esa tulee esittäytymään sunnuntaina 2.6.2019 jumalanpalvelukseemme, jossa hän myös saarnaa. Jos rukousajan kuluessa ei nouse esiin mitään valintaa estävää seikkaa, vanhimmisto vahvistaa päätöksen sunnuntaina 16.6.2019. Tässä tapauksessa Esa Hyvösen työtehtävät seurakunnassamme alkavat syyskuun 2019 puolivälissä.

Lisätiedot ja yhteydenotot:

Ari Kuisma, vanhimmiston puheenjohtaja
etunimi.sukunimi [a] jklhelluntaisrk.fi
040 5757 117

Kenneth Karppinen, pastori
etunimi.sukunimi [a] jklhelluntaisrk.fi
050 4099 178

Kuvat: Eero Antturi & Hyvösten kotialbumi