Vielä näemme suurempaa!

  • Pastoreilla on asiaa

Vielä näemme suurempaa!

On myöhäissyksyn keskiviikkoilta Lyseonkatu 3:ssa Jyväskylän ydinkeskustassa. Seison rakkaan kotiseurakuntani kirkkosalissa kädet kohotettuina kohti taivasta silmät suljettuina. Ympärilläni seisoo 300 nuorta keskittyneinä samaan asiaan kuin minäkin. Bändi soittaa minulle rakkaaksi käynyttä laulua:

Tämän kaupungin Herra, näiden ihmisten luoja, koko kansamme suoja sä oot.

Kuljen ajatuksissani pitkin kaupunkimme tuttuja katuja. Näen ihmisiä. Nuoria, vanhempia, tummia, opiskelijoita, koululaisia, raksamiehiä, virkamiehiä – ja naisia. Kyyneleet kostuttavat silmäni rukoillessani kotikaupunkini asukkaiden puolesta.

Toivo toivottomalle. Rauha rauhattomalle. Valo pimeyden yllä, sä oot.

Laulaessani ja rukoillessani ajatukset kiitävät naapurustooni. Rukoilen toivoa ja rauhaa naapureideni elämään. Rukoilen, että valo voittaa kaiken pimeyden.

Herra vertaistas ei oo. Herra vertaistas ei oo.

Jälleen kerran tunnustan, että oma elämäni, perheeni ja kaupunkini tulevaisuus on täysin riippuvainen Jeesuksesta Kristuksesta. Ei ole ketään Hänen vertaistaan. Suuni kaartuu hymyyn, kun muistelen, mitä Jeesus teki puolestani.

Vielä näemme suurempaa, hänen armoaan julistakaa tähän kaupunkiin.

Ei epäilystäkään. Tiedän, että Jumalan valtakunta tulee valtaamaan kaupunkimme. Laulan ääneni käheäksi ja julistan Jumalan armoa kaupunkiimme. Tiedän, että kyse on muustakin kuin vain laulamisesta. Kyse on sydämen palosta, jonka Jumalan Pyhä Henki on sytyttänyt sydämeeni. Tässä haluan olla aina mukana. Tälle haluan uhrata elämäni. Tervetuloa vuosi 2014!

Jani-Matti
Jani-Matti Korpela