Valoa pimeään!

  • Pastoreilla on asiaa

Valoa pimeään!

tall-candles-free-christmas-wallpaper-500x333

Pieni liekki tänään syttyy talven synkkään pimeyteen.
Pieni liekki valon antaa, toivon tuikkeen sydämeen.

Adventin aika on jo pitkällä. Valmistaudumme jouluun ja odotamme Herramme tulemista. Pyhäkouluissa, perhekerhossa ja muskarissa olemme laulaneet pienestä liekistä, joka valaisee synkkää pimeyttä. Kovin pimeää on tänä syksynä ollut monin eri tavoin. Luonnon harmaus ja sateisuus tuntuu olevan yhtä mieltä maailman synkeiden tapahtumien kanssa. Sankan pimeyden keskellä loistaa pienikin tuikku kirkkaasti – toivoa on!

Pieni liekki ympärilleen hiljaa hehkuu lämpöä.
Pieni liekki meille kertoo: Jumala on lähellä.

Monenlaisten paineiden, kiireen ja synkkyyden keskellä voimme kuitenkin tietää ja tuntea Jumalan läsnäolon ja läheisyyden. Kun lähestymme Häntä, Hän lähestyy meitä. Jumala ei ole kaukana yhdestäkään meistä. Tietoisuus siitä luo toivoa ja syvää turvallisuutta ihmisen elämään.

Pieni liekki viestin antaa: syntyi lapsi viaton.
Pieni liekki syttyy sinne, missä Jeesus Kristus on.

Jeesus, Todellinen valo loistaa tänäkin adventin aikana pimeydessä, eikä mikään pimeys voi saada sitä valtaansa. Jeesus tuo ihmisen elämään tulevaisuuden ja toivon. Hän antaa ihmiselle lahjana anteeksiantamuksen ja armon – uuden elämän ja uuden mahdollisuuden Taivaan Isän lapsena! Valo ja elämä kuuluvat yhteen.

Pieni liekki pimeydessä nyt voi olla jokainen,
pieni liekki, joka kantaa valon luokse kaikkien.

Adventtikynttilöiden syttyessä pysähdyn pohtimaan, millaista valoa minusta ympärilleni loistaa. Haluaisin olla pienen liekin kaltainen, kantamassa Jeesuksen armon ja totuuden valoa, toivoa ja siunausta lähelläni oleville ihmisille. Käytännössä se voi tarkoittaa pieniltä tuntuvia arjen tekoja. Läsnä olemista, ajan ottamista, rukouksin toisen taakan kantamista Isän luokse, rohkaisevaa sanaa tai hyväksyvää katsetta. Kenelle sinä ja minä voisimme viedä valoa ja lämpöä tänä jouluna?

Siunattua ja sydänlämpöistä joulunaikaa!

Yhtäkkiä heidän edessään seisoi Herran enkeli ja Herran kirkkaus ympäröi heidät. Pelko valtasi paimenet, mutta enkeli sanoi heille: Älkää pelätkö! Minä ilmoitan teille ilosanoman, suuren ilon koko kansalle. Tänään on teille Daavidin kaupungissa syntynyt Vapahtaja. Hän on Kristus, Herra.                                                                                                             Luuk. 2:9–11

20140123-Hannamari
Hannamari

Sitaatit Anna-Mari Kaskisen lasten virrestä Pieni liekki (Seurakuntien Lapsityön Keskus ry, Helsinki 2012).