Sanoilla on suuri merkitys

  • Pastoreilla on asiaa

Sanoilla on suuri merkitys

Elämme nyt juuri nyt vaalien aikaa yhteiskunnaassamme ja jokainen puolue on tarkkaan miettinyt  sanansa vaalijulisteeseen, jotta voisi antaa hyvän vaikutuksen ihmisille puolueestaan. Hyvillä sanoilla on kieltämättä vaikutuksensa.  Niiden tulee liittyä siihen kokonaisuuteen, minkälainen kuva meillä on kyseisestä asiasta. Joskus meillä saattaa olla väärä kuva ja se voi estää hyvien sanojen vaikutuksen meissä.

Hyvät positiiviset sanat luovat ihmisessä hyvää mieltä, sekä rohkaisevat. Miksi emme anna positiivista palautetta, vaikka tiedämme sen vaikutuksen? Saattaa myös olla, että olemme oppineet jossain kohtaa, että kehuminen on mielistelyä. Oikeastaan automaattinen hyvien asioiden panttaaminen on niin yleistä, ettemme ehkä tule ajatelleeksi, miksi jätämme tulostamatta kaikki ne ihanat, kauniit ja kastelevat ajatukset, jotka voisivat saada toisen loistamaan ja laittamaan lisää hyvää eteenpäin.

Joku taasen on saattanut haavoittua kovista ja jopa perättömistä puheista, jotka syövät henkisiä varoja ja saattavat vaikuttaa pitkäänkin elämässä.

Raamattu puhuu Sanan merkityksestä. Sanallaan Jumala loi taivaat ja maan ja pitää ne yllä jatkuvasti. Sana on meidän kristittyjen ruokaa päivittäin.

Jeesus sanoo:

Jos puu on hyvä, sen hedelmäkin on hyvä, mutta jos puu on huono, sen hedelmäkin on huono. Hedelmästään puu tunnetaan. — Jokaisesta turhasta sanasta, jonka ihmiset lausuvat, heidän on erään kerran tehtävä tili.

Matt.12: 33–37

Sanojen mahti on suuri.

Lempeät sanat ovat kuin valuva hunaja: makeita sielulle ja lääkettä luille.

Snl:16:24

Armi
Armi Hintikka