Rakas Jeesus, siunaa meitä

  • Pastoreilla on asiaa

Rakas Jeesus, siunaa meitä

Reilu viikko sitten sunnuntaina vietimme äitienpäivää. Äidit ja mummit ympäri maailmaa saivat lahjoja ja kiitosta äitiydestään, rakkaudestaan ja läsnäolostaan lastensa elämässä. Ajatukseni kulkeutuvat omaan äitiini. Muistan lapsuuden nukkumaanmenohetket iltasatuineen, jonka jälkeen luettiin iltarukous. Siinä siunattiin ja tultiin siunatuksi. Ilman iltarukousta oli vaikeaa saada unen päästä kiinni. Monesti pyysin vielä rukouksen jälkeen: ”Äiti, laula se laulu…” Ja äiti lauloi ”Ystävä sä lapsien” ilta toisensa jälkeen, kun sitä häneltä toivoin.

Näissä iltahetkissä istutettiin sisimpääni uskon siemeniä, jotka jälkeenpäin tarkasteltuina vaikuttavat melko vaatimattomilta. Äiti antoi eteenpäin sitä, mitä hänellä oli antaa ja se riitti. Jumala antoi ravintoa, kasvun voimaa, siemen alkoi itää ja vähitellen siitä kasvoi usko.

Äiti loi perustan ja antoi lähtökohdat. Matkan varrella on elämässäni ollut myös hengellisiä äitejä, jotka ovat rukouksillaan ja omalla esimerkillään kantaneet eteenpäin. Heille olen syvästi kiitollinen, niin kuin omalle äidillenikin. Rukoileva biologinen tai hengellinen vanhempi lapsen elämässä on mitä suurin siunaus. Rukous on voimavara myös vanhemmille, jonka kautta he saavat jättää lapsensa ja itsensä kaikkivaltiaan Jumalan käsiin. Niinä hetkinä, jolloin oma viisaus, jaksaminen tai rakkauskaan ei tunnu riittävän, on lupa tarttua Isän käteen.

Jatka siis sinnikkäästi lastesi ja lastenlastesi siunaamista ja esirukoustehtävää. Kyyditse joskus kerhoon, kuoroon, muskariin, pyhäkouluun. Kuuntele, keskustele ja ihmettele yhdessä lapsen kanssa. Ole hetki läsnä. Se, mikä saattaa näyttää omissa silmissä vaatimattomalta, voi Jumalan siunaavan käden alla kasvaa niin suureksi, että se kantaa lasta tässä ajassa ja aina ikuisuuteen asti.

Vielä Jeesus sanoi: Mihin vertaisimme Jumalan valtakuntaa? Millä vertauksella kuvaisimme sitä? Se on kuin sinapinsiemen. Kun sinapinsiemen kylvetään maahan, se on pienin kaikista siemenistä, mutta sen taimi nousee maasta ja kasvaa kaikista puutarhan kasveista suurimmaksi. Se tekee niin suuria oksia, että taivaan linnut voivat pesiä sen varjossa.

Mk. 4:30–32

Hannamari
Hannamari Patronen