Niin kuin oli Nooan päivinä

  • Pastoreilla on asiaa

Niin kuin oli Nooan päivinä

Niin on myös Ihmisen Pojan tullessa (Matt. 24:37-38). Olkoonkin, että parhaillaan elokuvateattereissa pyörivä Noah-elokuva on paljolti fiktiivinen kuvaus vedenpaisumuksen tapahtumista, tarjoaa se paljon pohdittavaa niin uskoville kuin epäilijöillekin.

Raamattu vertaa Nooan päiviä Jeesuksen paluun päiviin. Nooan päivinä ihmiset eivät piitanneet Jumalasta. He elivät itsekkäästi omia halujaan seuraten. Ajatus nykykehityksestä saa aikaan hämmästyttävän samankaltaisuuden tunteen. Kun länsimainen, liberaali elämäntyyli yrittää työntää Jumalan pois yhteiskunnasta, ei voi välttyä ajatukselta Nooan päivien heijastuksesta.

Historian suurin päivä on vielä edessäpäin. Jeesuksen paluun päivä koittaa väistämättä. Samaan hengenvetoon on mainittava, että Jumala tarjoaa samankaltaista pelastusta ihmiskunnalle kuin Nooan sukupolvelle tarjottiin. Ovi pelastukseen on auki. Arkki ei vielä ole täynnä, kaikkia kutsutaan. Tämä ikiaikainen sanoma saattaa epäilijän korvissa kuulostaa hulluudelta, mutta sitä kannattaa kuitenkin kuunnella. Jumala ei tahdo, että yksikään hukkuu, vaan että kaikki pelastuisivat.

Jyrki
Jyrki Palmi