Millainen on terve yhteisö?

  • Pastoreilla on asiaa

Millainen on terve yhteisö?

Uskovien yhteisö voi monella tapaa olla hyvä ja tervehdyttävä. Vaikka usko ei suojaakaan ihmistä aina kaikilta pettymyksiltä, menetyksiltä ja kärsimyksiltä, se antaa kuitenkin voimaa arkipäivän koettelemuksiin. Lisäksi usko kasvattaa luottamusta hyvään Jumalaan ja henkilökohtaiseen suunnitelmaan elämäämme varten.

Terveessä yhteisössä voidaan avoimesti puhua kärsimyksestä ja koettelemuksista. Sinne saa tulla epäonnistuneena ilman, että tarvitsee pelätä yhteisön rangaistusta tai leimautumista epäonnistujaksi. Terveessä yhteisössä jokaista pyritään kohtelemaan samanarvoisesti. Siellä ei aseta ihmisiä arvojärjestykseen sosiaalisen aseman, ihonvärin tai varallisuuden perusteella. Terveessä yhteisössä saa myös kysyä. Siellä saa epäillä. Vaikka terveessä yhteisössä pyritään opettamaan puhtaasti, siellä kannustetaan kuitenkin itse tutkimaan asioita ja muodostamaan asioista oma näkemys eri lähteiden perusteella. Terveessä yhteisössä ei sallita henkistä eikä fyysistä väkivaltaa tai hyväksikäyttöä.

Terve yhteisö auttaa rakastamaan oikealla tavalla itseään ja lähimmäistä sekä kunnioittamaan lähimmäistä sellaisena kuin tämä on. Terveessä yhteisössä ei kilpailla näkyvyydestä, paikoista esiintymislavalla tai muissa vastuutehtävissä. Siellä on aito palvelun ja auttamisen halu. Terveen yhteisön kokoontumisesta lähtee hyvillä mielin pois ja sinne haluaa tulla uudestaan, koska kaipaa juuri tuota yhteyttä.

Jyväskylän helluntaiseurakunta haluaa olla tämänkaltainen terve yhteisö ja kasvaa jäsentensä ja Jumalan avulla kohti parempaa tulevaisuutta. Terveen yhteisön ja seurakunnan muodostavat sen jäsenet. Olkaamme sen tähden aina rehelliset ja pyrkikäämme kunnioittamaan toisiamme rakkaudessa parhaamme mukaan.

 

Jyrki
Jyrki Palmi