Mikroaaltouunisukupolvi

  • Tarinaa Tukikohdasta
Artikkelin kuva

Mikroaaltouunisukupolvi

Keskiviikkona Jani Salokangas puhui jälleen kuukauden teemasta, identiteetistä. Hän luetteli sen perustaksi kolme faktaa:

Olemme rakastettuja. Jokainen meistä haluaa olla rakastettu, hyväksytty, ihailtu ja hellitty, mitä aikuiseksi kasvaminenkaan ei muuta. Jeesus kuoli meidän puolestamme jo silloin, kun me vielä olimme syntisiä. Hän rakasti meitä ensin ja päätti sitten tehdä jotain, jotta voisimme saada henkilökohtaisen suhteen Hänen kanssaan.

Olemme lunastettuja eli vapaaksi ostettuja. Meidät olisi tuomittu kuolemaan, ellei Jeesus olisi maksanut meille määrättyjä lunnaita. Hän kärsi tuomion puolestamme, jotta me voisimme olla vapaita ja yhä uudelleen armahdettuja. Ja kaikki tämä, koska me olemme rakastettuja.

Meidät on kutsuttu ensin olemaan ja vasta sitten tekemään. Tulevana opettajana mietin usein, mistä kumpuaa meidän mahdoton pakkomielteemme suorittaa. Opetetaanko tässä yhteiskunnassa huomaamatta, että rakkaus ja hyväksyntä täytyy ansaita? Joka tapauksessa meidän on niin valtavan vaikea uskoa, että Jumala rakastaa meitä aina. Olinpa ahkera tai en. Ensimmäinen pointti ”olemme rakastettuja” onkin ehkä vaikein ymmärtää, vaikka se muodostaa perustan myös kahdelle seuraavalle.

Meillä on lupa tulla seurakuntaankin kasvamaan ja voimistumaan, viettämään aikaa Jumalan kanssa. Meillä on myös halu tulla tunnetuksi rakkaudestamme toisia kohtaan, mikä on mahdoton toteuttaa, sillä en voi antaa, jos en ole itse saanut. Ei ihmisellä itsellään ole voimia rakastaa kaikkia, minkä vuoksi voimmekin ammentaa siitä rakkaudesta, jota Jumala on meille osoittanut. Me olemme kuin Jumalan jatkojohtoja: niin kaun kuin olemme kytkettyjä Häneen, voimme tuoda Hänen valoansa maailmaan. Hänessä olemme voimalliset.

tukikohta_s15

Vietä siis ensin aikaa Jumalan kanssa (itse kuuntelen esimerkiksi ylistysmusiikkia, jos muutoin tuntuu menevän uskonelämässä kuivasti ja Raamattu vielä toistaiseksi nukuttaa). Löydä vastaus siihen, kuka sinä olet. Vasta sen jälkeen voit tehdä sen, mitä Hän on suunnitellut. Tämä ei tarkoita, että ajelehtisit ulkona Jumalan suunnitelmasta, kunnes olet siihen valmis astumaan, sillä Jumalalla on suunnitelma koko elämällemme. Tällä hetkellä suunnitelmana saattaa kuitenkin olla vaikkapa Jumalaan tutustuminen.

Nuorten sukupolvi haluaa kaiken kuin mikroaaltouunista: lämmitä minut erittäin kuumaksi erittäin nopeasti! Jumala tai elämä ei kuitenkaan aina toimi näin, sillä Jumala haluaa meiltä myös kestävyyttä ja uskollisuutta. Pysynkö tässä, vaikken aina tietäisi siihen syytä tai asiat eivät menisi niin kuin haluaisin? Kaikkihan tietävät, että mikron pikalämmitys on hyvin epätasainen ja parempaa ruokaa saa hitaasti hauduttamalla. 🙂

Karo
Karo

Ps. Tulossa seurakunnan nuorten ajatuksia uskosta ja seurakunnassa palvelusta, joten stay tuned!