Juuri se oikea

  • Tarinaa Tukikohdasta
Artikkelin kuva

Juuri se oikea

Vuosi aloitettiin Loppiaistapahtuman otsikolla ”Miksi Jeesus?”, joka ohjaa miettimään oman elämän perustaa. Miksi valitsisin Jeesuksen? Joulun aikaan korviini on kantautunut niin monia seurustelu- ja kihlautumisuutisia, että olen miettinyt asiaa niin sanotun maallisen kumppanin valinnan kautta. Mistä tietää, että se joku on juuri ”se oikea”? Itse tapaan sanoa, että sen oikean tunnistaa siitä, että hän vastaa tarpeisiin, joita et ole uskaltanut tunnustaa edes itsellesi. Hän täydentää heikkouksiasi, joihin et tiennyt tarvitsevasi vahvistusta. Olen sen verran romanttinen, että uskon Jumalan luoneen mieheni juuri minua ajatellen: hän ei ole täydellinen, vaan täydellinen juuri minulle.

Samalla tavalla olen ymmärtänyt, miten Jeesus on minulle juuri se oikea. Miehestäni eroten Hän on kuitenkin ehdottoman täydellinen, joten Hänen rakkautensa, rohkeutensa ja vahvuutensa on myös paljon enemmän kuin mieheni tai kukaan toinen ihminen voi tarjota. Minulle on ollut huomattavan vaikeaa luottaa Jumalan muuttumattomaan rakkauteen, jota ei tarvitse ansaita, joten viime vuonna epätoivoissani suorastaan anelin Jumalaa hellimään ja rakastamaan minua niin konkreettisella tavalla, että alan vähitellen uskoa ja luottaa siihen. Kulunut vuosi ei ole ollut ulkopuolisten silmissä varmastikaan erityisen helppo tai hellivä, mutta tiedän kymmenistä pienistä asioista, että Jumala kuuli väsyneen rukoukseni.

Mistä siis tunnistat, onko Jeesus juuri sinulle se oikea? Jos olet väsynyt, pelokas, epävarma, toivoton, epätietoinen tai mitä tahansa muuta sellaista, johon kaipaisit jonkinlaista ratkaisua, apua tai vastausta, niin Hän on se, mitä etsit. Tai vastaavasti, jos olet tyytyväinen, iloinen, sosiaalinen, itsevarma ja onnistunut, niin Hän on silti sinua varten. Elämä on lyhyt, mielestäni välillä valitettavan yllätyksellinen ja sitä kautta varsin epävarma. Minua helpottaa tietää, että olin minä tai huominen millainen tahansa, Häneen voin aina luottaa.

On myös sallittua epäillä ja etsiä ja kysyä suoraan Jeesukselta, miksi Hän olisi se oikea.

Karoliina
Karoliina