Herra on minun paimeneni

  • Pastoreilla on asiaa

Herra on minun paimeneni

Terveiset viime viikonlopun kansainväliseltä leiriltä! Leirille osallistui parhaimmillaan lähes 60 ”lammasta”. On hienoa olla tällaisen yli kymmenestä eri kansallisuudesta koostuvan lauman paimenena, mutta helppoa se ei aina ole. Nämä lampaat ovat tulleet hyvin erilaisista laumoista, erilaisten paimenten huolenpidon ja ruokinnan alta. Sitä samaa, heille tuttua tapaa, he odottavat myös minulta. Inhimillisesti minusta ei tähän paimenuuteen olekaan, vaan tarvitsen ”Ylipaimenen” ohjausta ja tukea. Voinkin luottaa siihen, että Hän antaa minulle tarvittavan voiman ja viisauden tämän Hänen minulle uskomansa lauman paimentamiseen.

Psalmissa 23 Daavid kirjoittaa, että ”Herra on minun paimeneni”. Hän kirjoittaa tämän todella hienosti, henkilökohtaisesti. Hän luottaa Jumalaan hyvänä ja uskollisena paimenena, joka huolehtii hänestä ja hänen tarpeistaan. Jokapäiväisessä elämässä mekin tarvitsemme Hänen fyysistä, henkistä ja hengellistä huolenpitoaan.

Herra on Paimen, joka ohjaa askeleeni oikeaan ja vanhurskaaseen suuntaan. Erityisesti tänä aikana, tässä maailmassa, jossa on monenlaista painetta, tarvitsemme Häntä näyttämään oikean tien.

Herra on Paimen, joka suojelee meitä pahalta. Hän suojaa meitä vihollisen pauloilta ja hyökkäyksiltä.

Olosuhteista huolimatta Daavid iloitsi Herran armosta, ja halusi pysyä Hänen läsnäolossaan, koska hän tunsi Herran luonteen: Herra siunaisi häntä. Hänellä oli syvä luottamus Jumalaan.

Daavidin tavoin minäkin haluan luottaa siihen, että Herra on uskollinen Paimen, joka rikkaudessaan kykenee antamaan meille kaiken sen, mitä me tarvitsemme. Hän ohjaa meitä vanhurskaaseen elämään oman nimensä tähden. Hän suojelee meitä, ei estämällä ongelmia tulemasta elämäämme, vaan sallimalla sellaisia vaikeuksia, joiden Hän tietää kuitenkin lopulta hyödyttävän meitä.

Miten me lampaat reagoimme vaikeuksien tullessa? Ennen kaikkea luottakaamme Jumalaan uskollisena Paimenena, älkäämme antako murheen hallita meitä. Daavidin tavoin rohkaiskaamme itseämme iloitsemaan Jumalan armosta.

Näillä ajatuksilla toivotan kaikille rentouttavaa, levollista kesää!

Sandesh
Sandesh Roberts