Hänen julistuksensa on voitto!

  • Pastoreilla on asiaa

Hänen julistuksensa on voitto!

Jumalan omina, lunastettuina ja rakastettuina lapsina voimme vaeltaa uskonelämää Isän suojaavan varjon alla. Raamattu ilmoittaa, että Hän ei salli meidän jalkamme horjua! (Ps. 121)

Paholaisen pyrkimys on horjuttaa ja painaa alas Jumalan lapsia. Vastustajamme paholainen kulkee ympäri kuin ärjyvä leijona etsien, kenet voisi niellä (1. Piet. 5). Varsinkin silloin kun olemme liikkeellä tai lähdemme liikkeelle uskossa, paholaisen aistit heräävät vastustamaan matkaamme ja vaellustamme. Mutta jo tässä vaiheessa voimme rauhallisesti ja turvallisella mielellä todeta, että Jumala on puolellamme ja meillä ei ole mitään hätää. Hän on luvannut olla kanssamme, varjella ja kuljettaa meitä Kristuksen voittosaatossa (2. Kor. 2).

Yleinen paholaisen konsti horjuttaa on pyrkimys tuoda vääriä ja valheellisia ajatuksia mielenmaailmaamme. Mielemme voi olla kuin painimatto, jossa käydään vääntöjä totuuden ja valheen sekä uskon ja epäilyksen välillä. Siksi Raamattu opettaa meitä uudistumaan jatkuvasti hengeltämme ja mieleltämme ja kehottaa meitä tuoreeseen henkiseen ja hengelliseen asenteeseen päivittäin (Ef. 4:23). Paavali opettaa meitä vangitsemaan jokaisen ajatuksen kuuliaiseksi Kristukselle (2. Kor. 10:5). Meidän ei tarvitse uskoa ja ottaa vastaan kaikkia ajatuksia, joita mieleemme saattaa tulla! Paholainen on valheen isä, joka yrittää luoda sekaannusta ja tuoda epäilyksiä sekä valheita mieleemme ja näin horjuttaa uskoamme, mutta totuus voittaa valheen. Kun keskitämme ajatuksemme Jumalan sanaan ja totuuteen, mielen linnoitukset kukistuvat.

Jos epäilyksiä, huolia, valheellisia ajatuksia, murheita, painetiloja ja pelkoja tulee, Jeesuksessa saamme voittaa ne luottamalla Isäämme. Kääntymällä ja pysymällä levollisina te pelastutte, hiljainen luottamus on teidän voimanne (Jes. 30:15). Joku viisas onkin hyvin todennut että “hiljaisen, rauhallisen luottamuksen henki on kuin kilpi, johon kaikki vihollisen nuolet kilpistyvät”.

Hän on lahjoittanut meille kaiken, mitä tarvitsemme elämään ja jumalanpelkoon (2. Piet. 1). Kaikki Jumalan ihmeelliset ja suurenmoiset lupaukset ovat Hänessä, voimme todella kulkea Kristuksen voittosaatossa! (2. Kor. 1) Hänen kauttaan voimme ottaa oikean henkisen ja hengellisen asenteen ja uudistua mieleltämme. Voimme pysyä levollisina luottamalla hiljaisesti Häneen ja siihen, että Hänen rauhansa varjelee ajatuksemme (Fil. 4:7).

Jeesus teki tyhjäksi paholaisen teot kuolemalla ristillä meidän syntiemme tähden ja nousemalla kuolleista. Näin Hän on lunastanut meidät vapaaksi kaikesta, mikä yrittää meitä horjuttaa. Meidän julistus on voitto, koska Hänen julistuksensa on voitto! Olemme voittajan puolella ja Hän on meidän puolellamme – saamme kulkea Kristuksen voittosaatossa.

Jarkko_neliö
Jarkko