H-hetkiä!

  • Pastoreilla on asiaa

H-hetkiä!

Olin teiniaikoinani useamman kesän kesätöissä sahalla silloisella kotipaikkakunnallani. Minulla oli työkaverinani jo eläkkeellä oleva mies, jonka kanssa siivoilimme halleja ja kasasimme hajonneita lautanippuja. Hänellä oli tapana silloin tällöin työpäivän lomassa hihkaista: ”Nyt pidetään, Masa, H-hetki.” Silloin istahdimme lautanipun päälle, rauhoituimme ja juttelimme mukavia. Nämä hetket auttoivat jaksamaan raskaimmatkin työpäivät ja pitivät mielen virkeänä.

Nettisanakirjan mukaan H-hetki tarkoittaa äärimmäisen tärkeää, kriittistä, hetkeä. Voisikin äkkiseltään tuntua, että työkaverini lanseeraama sana kuvaamaan lepohetkeämme ei ollut kovinkaan osuva. Usein ajattelemme, että tärkeimmät hetket elämässämme ovat niitä, joissa olemme tehokkaita ja aktiivisia. Elämää oppiessani olen kuitenkin huomannut, mikä viisaus paljon elämää nähneen työkaverini lausahdukseen kätkeytyi.

Olen todennut, että rauhoittuminen ja lepohetket ovat todellakin kaikkein tärkeimpiä ja kriittisimpiä hetkiä elämässäni. Niiden kautta elämässä säilyy ilo ja luovuus. Levon hetkissä voimme kuulla myös Jumalan äänen sydämessämme. Silloin osaamme suunnata tehokkuutemme ja aktiivisuutemme oikeisiin asioihin. Raamatun mukaan Jeesus kutsuu meitä luokseen kokemaan rauhaa ja lepoa: ”Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon.”  Meidän ei tarvitse odottaa seuraavaa viikonloppua, ulkomaanmatkaa tai kesälomaa, jolloin saamme hetken hengähtää. Jeesuksessa saamme kokea jatkuvaa sisäistä rauhaa ja lepoa, jota ei voi löytää mistään muualta.

Ehkä Jumala on tänä kesänä kutsunut sinua läheisempään yhteyteen kanssaan. Kehotan sinua ottamaan tämän kutsun vakavasti. Ei ole parempaa kuin elämä Jumalan läsnäolossa! Se on täyttä elämää, johon pääset sisälle tunnustamalla syntisi ja uskomalla Jeesukseen Pelastajanasi. Silloin koko elämästäsi tulee yksi iso H-hetki, jopa pienetkin arjen asiat saavat merkityksen ja löydät jotain sellaista, jota et aiemmin osannut kuvitella olevan olemassakaan. ”Sillä ei Jumalan valtakunta ole syömistä ja juomista, vaan vanhurskautta ja rauhaa ja iloa Pyhässä Hengessä.”

ja seurakunta on paikka, jossa tätä elämää saamme jakaa toistemme kanssa. Tervetuloa Lyseonkatu kolmeen huomaamaan, mikä voima yhteydessä on. Suhteemme Jumalaan syvenee, kun voimme yhdessä lähestyä häntä.

Mahtavia H-hetkiä Jeesuksen kanssa toivotellen

Jani-Matti
Jani-Matti Korpela

PS. Vanhurskas = syyttömäksi julistettu Jumalan edessä [suom.huom.]