Elokuussa

  • Pastoreilla on asiaa

Elokuussa

Elokuu on merkillinen kuukausi; keskikesän tuoksu ja tuoreus ovat selvästi takanapäin, mutta lämpimiä päiviä onneksi riittää vielä. Syksy ja loskaiset säät antavat odottaa itseään vielä hetken. Olemme eräänlaisessa kesän ja syksyn välitilassa. Koulujen alku on monessa perheessä syksyn alkamisen merkki ja se palauttaa elon nopeasti arkisiin uomiin ja normaaliin rytmiin.

Lapsuudessa odotin koulun alkua innolla. Pitkä, huoleton kesäloma oli hieno juttu, mutta niin myös kouluun ja omaan, tuttuun luokkaan palaaminen. Oli kiva käyttää ja vähän näyttääkin uutta penaalia, kyniä tai vaatteita. Muistan jopa sen ”koulumaisen” vihkojen ja uusien kirjojen tuoksun, kun lukukirja annettiin kotiin kontaktimuovilla päällystettäväksi. Ja ainahan kanteen tuli mukaan ruttu tai kaksi.

Tällä viikolla moni pieni koululainen astelee koulutielle ensimmäistä kertaa. Koulun aloittaminen on innolla odotettu, mutta usein myös jännittävä vaihe lapsen elämässä. Siihen liittyy monenlaisia muutoksia ja uusia haasteita. Pienen ekaluokkalaisen mielessä voi myllertää monia kysymyksiä ja erilaisia odotuksia: löydänkö kavereita, eihän minua kiusata, opinko lukemaan tai kirjoittamaan, osaanko kulkea koulumatkani, lähteä yksin kouluun oikeaan aikaan…

On lohdullista tietää, että Taivaan Isä on mukana näissä uusissa vaiheissa. Saamme pyytää lähipiirissämme oleville lapsille Jumalan siunausta ja varjelusta koulutielle. Viime sunnuntaina siunasimme myös seurakunnan jumalanpalveluksessa kaikki ekaluokkalaiset ja koulunsa aloittavat alkavaan uuteen lukuvuoteen. Jumalan läsnäolon ja huolenpidon suojissa on turvallista laittaa reppu selkään ja lähteä koulutielle.

 

Siunattua koulunalkua kaikille koululaisille!

Hannamari
Hannamari Ahvenus