Auringon lämpö hoitaa

  • Pastoreilla on asiaa

Auringon lämpö hoitaa

Viime viikolla saimme kokea kauan odotetun ihmeen Suomessa. Aurinko näyttäytyi vihdoin ja ilmat lämpenivät. Olemme saaneet nauttia auringon lämmöstä nyt muutamina päivinä ja on ollut ilo huomata, kuinka ennen tyhjillään olevat rannat ovat täyttyneet aikuisten puheensorinasta ja lasten iloisista kiljahduksista. Auringolla on ihmeellinen vaikutus meihin suomalaisiin.

Ihmisinä me kaipaamme valoa ja lämpöä. Vasta viime vuosina on alettu tutkia valon ja sen puutteen vaikutusta ihmismieleen. On osoitettu, että valon puute kuormittaa erityisesti ihmisen psyykeä. Voimmeko vetää jotakin yhtymäkohtaa tästä myös hengelliseen elämään.

Mutta teille, jotka minun nimeäni pelkäätte, on koittava vanhurskauden aurinko ja parantuminen sen siipien alla, ja te käytte ulos ja hypitte kuin syöttövasikat.

Malakian kirja 4:2

Profeetta tuo esiin totuuden, joka odottaa niitä, jotka Herraa rakastavat. Tässä kyseisessä kohdassa on kaksijakoinen päätös ihmiskunnalle: Edellisessä jakeessa kuvataan jumalattoman osaa, mutta tässä jälkimmäisessä tuodaan esiin Jumalan lapsen osa.

Kautta Raamatun historian on ollut ilmeistä, että Jumalan tahto suhteessa ihmiskuntaan on armahtaa, pelastaa ja parantaa. Tämä teema löytyy kaikkialta Raamatun lehdiltä. Yhtälailla kuin aurinko herättää eloon luonnon ja ihmismielen, saa Jumalan läsnäolo hoitaa ihmisen sisimmän routaista maaperää. Voimme siis todeta, että Jeesuksen Kristuksen omina olemme kaiken aikaa Jumalan hoitavassa ja lämpimässä läsnäolossa.

Tämän kesän hellekausi jäänee lyhyeksi, mutta haluan rohkaista sinua lukijani astumaan rohkeasti Jumalan vanhurskauden auringon lämpöön. Tämä on yksinkertainen askel Jeesuksen ristin luokse. Häneen uskomalla ja turvaamalla löydämme elämäämme lämmön ja rakkauden.

Siunattua loppukesää meille kaikille.

20140123-Kenneth
Kenneth Karppinen